Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές

Η Αναπτυξιακή Γρεβενών σε συνεργασία με το Δήμο Δεσκάτης, με αφορμή την τελετή λήξης των αγώνων κυπέλου  Αλεξίπτωτων Πλαγιάς που διοργανώνονται 1-3 Μαϊου στη Δεσκάτη, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Μαίου 2015, 13:00 μια εκδήλωση γεύσεων και γαστρονομίας με τίτλο «Από τον ουρανίσκο σας στον Ουρανό της Δεσκάτης …» στην πλατεία Δημαρχείου Δεσκάτης. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».

Είναι μια ευκαιρία για την περιοχή μέσω αυτής της διοργάνωσης να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αποτελέσει σημείο προορισμού εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο αθλητικός τουρισμός με συνδυασμό τις εκλεκτές – αυθεντικές γεύσεις της περιοχής. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία από το σημείο της πλατείας να απολαύσουν τους ιπτάμενους αθλητές οι οποίοι ξεπερνούν τους 200, ενώ θα μπορούν να γεύονται μετά μουσικής τα τοπικά εδέσματα.
Το διατοπικό σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» είναι ένα σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013.
Το Σχέδιο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης. Εργαλείο υλοποίησης του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού είναι το Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που θα συστήσουν οι ΟΤΑ και οι παραγωγικοί φορείς της Ελλάδος. Το Δίκτυο θα δημιουργηθεί και θα υποστηριχθεί από το Σχέδιο και θα έχει βιώσιμη προοπτική και εθνικό χαρακτήρα, εκπροσωπώντας όλες τις περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένα, φημισμένα, χαρακτηριστικά και ποιοτικά προϊόντα.
Στον τόπο μας παράγονται εξαιρετικά προϊόντα τα οποία μαγειρεμένα με τον κατάλληλο τρόπο θα αναδείξουν άριστα τις ξεχωριστές γεύσεις της περιοχής μας. Για αυτή την εκδήλωση θα συνεργαστούμε με τον Εμπορικό Σύλλογο Δεσκάτης αλλά και με τον ΕΜΟΔ. Θα στηθεί μια υπαίθρια κουζίνα και τοπικός σεφ θα προσφέρει στους αθλητές και τους επισκέπτες εκλεκτά πιάτα αναδεικνύοντας τις γεύσεις της περιοχής. Παράλληλα σε συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης, εκείνο το τριήμερο θα προσφέρονται τοπικά πιάτα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές έτσι ώστε οι παρευρισκόμενοι να έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν έτσι ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό, την ανάδειξη και την προβολή της γαστρονομικής μας κουλτούρας σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Το μενού έχει διανεμηθεί σε όλα τα καταστήματα εστίασης.
Κοπιάστε λοιπόν τον Μάη στη Δεσκάτη να σας φιλέψουμε.
Γεύσεις που θα σας …απογειώσουν!

Γεώργιος Δασταμάνης
Πρόεδρος ΑνΓρε & Δήμαρχος Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας