Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΈΝΑΡΞΗ ΟΜΑΔΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι στο Κέντρο Πρόληψης θα ξεκινήσουν οι παρακάτω νέες ομάδες:
Ομάδα  γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας     Στόχος της ομάδας είναι να συζητηθούν οι ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους , τα στάδια εξέλιξης του παιδιού, καθώς επίσης και οι ανάγκες των γονιών με παιδιά σε αυτή την ηλικία και οι δυσκολίες εφαρμογής του ρόλου τους.

Ομάδα γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας Στόχος της ομάδας είναι η ενημέρωση και κατανόηση στις έννοιες της πρόληψης, Ψυχικής υγείας και  ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι γονείς θα αναγνωρίσουν τον τρόπου με τον οποίο επηρεάζει η οικογένεια την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και υγεία των μελών της ενώ παράλληλα θα συζητηθούν  τα βασικά χαρακτηριστικά της σχολικής ηλικίας.
Ομάδα γονέων παιδιών εφηβικής ηλικίας Στην εφηβεία το παιδί μεταμορφώνεται διεκδικώντας ανεξαρτησία, αυτονομία προκαλώντας την έκπληξη των γονιών. Οι γονείς δυσκολεύονται να διαχειριστούν ζητήματα καθημερινότητας στη σχέση τους με τους εφήβους. Στόχος της ομάδας μέσα από τη συζήτηση, το διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των γονιών να ανακαλύψουν τρόπους βελτίωσης των δικών τους αντιδράσεων και κατ’επέκταση των αντιδράσεων του εφήβου.
Η  κάθε ομάδα ομάδα θα αποτελείται από 15-20 γονείς και θα ολοκληρωθεί σε 6-8, 2ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Κέντρο Πρόληψης ,Ταλιαδούρη 60, 2462087092.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ

ΠΑΣΧΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ                   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ

Πληροφορίες:
Κολονίτσιου Θεοφανή
Ψυχολόγος
Επιστημονικά Υπεύθυνη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις