Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΧΑΡΑΞΕ ΗΔΗ..! Του Γιώργου Νούτσου

Οι εκλογές αποτελούν παρελθόν. Η ΝΔ έχει πλέον ένα καινούργιο αρχηγό κι εναπόκειται σ αυτόν και μόνο, πραγματώνοντας όλα όσα επαγγέλθηκε στη διάρκεια της μακράς αυτής προεκλογικής περιόδου, να φτιάξει κυριολεκτικά από το μηδέν, έναν νέο, ευέλικτο, σύγχρονο και πειστικό πολιτικό οργανισμό, ικανό να αγγίξει με τις αλήθειες του, την οργάνωσή του, τον σαφή προγραμματικό του λόγο και τις διαυγείς ιδεολογικές του αναφορές, όλον εκείνο τον κόσμο, που απελπισμένα αναζητά αποκούμπι και στέγη, για να στεγάσει τις ανθρώπινες ανάγκες του για μια πολιτισμένη και αξιοπρεπή ζωή.

Η νίκη του Μητσοτάκη, όπως ήδη δείχνουν να εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είναι μια ακόμα αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Παράταξης. Αποτελεί ίσως το κρισιμότερο στοίχημα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας, καθότι, από το αν θα το κερδίσουμε ή θα το χάσουμε, θα εξαρτηθεί η ίδια η εθνική και πραγματιστική υπόσταση της χώρας μας.
Βαρύ το έργο και δύσκολο. Σε μια συγκυρία, που όμοιά της δεν ξαναζήσαμε στο παρελθόν γι αυτό και αυτή η επιλογή, αποκτά πολυδιάστατα χαρακτηριστικά, πολύ ευρύτερα του μικρόκοσμου του κεντροδεξιού κομματικού ακροατηρίου.
Η νίκη Μητσοτάκη είναι προάγγελος κατακλυσμιαίων αλλαγών στο κόμμα, στην πολιτική μας ζωή, στην κοινωνία , στη χώρα ολάκαιρη !
Μια ασθμαίνουσα, πενθούσα απανωτές ήττες, έχουσα χάσει προτάξεις και προσανατολισμό Παράταξη, καλείται να ανασυνταχθεί από τις στάχτες της. Όχι επειδή ο κύκλος της ιστορίας αυτό επιβάλλει, αλλά επειδή το οφείλει στη χώρα, μια ακόμα φορά, να ορθώσει τείχη σωτηρίας και προοπτικής, μπρος στον ανηλεή κατήφορο των δολοπλόκων πολιτικών παπατζήδων της νεοφιλελεύθερης Αριστεράς του παραδομένου και απόλυτα συμβιβασμένου αρχηγού της και πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα.
Το μέγεθος της ανατροπής που ήδη κυοφορείται μετά την πρώτη μεγάλη ανατροπή, αυτή των εσωκομματικών εκλογών, δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί. Σαφέστατα είναι όμως τα σημάδια, πως η περίοδος που θα ακολουθήσει, δεν θάχει  αντίκρυσμά της στο κοντινό και απώτερο παρελθόν.
Θα διακινδυνέψω την πρόβλεψη, που ταυτόχρονα αποτελεί και προσωπική μου επιθυμία, όπως κι επιθυμία όλων όσων βαυκαλιζόμαστε στην ιδέα μιας  «επαναστατικής» επαναφοράς της Νέας Δημοκρατίας στα πολιτικά μας πράγματα, πως η προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή Μητσοτάκη, και μάλιστα κάτω από τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκε, θα αποκτήσει κινηματικά χαρακτηριστικά…
Κινηματικά χαρακτηριστικά σημαίνει – και το εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ – πως η από δω και πέρα πορεία της, δεν θα πορεύεται με τους κανόνες της λογικής και της «λελογισμένης τάξης», αλλά με τους δικούς της ανατρεπτικούς, γεωμετρικής κλίμακας κανόνες, που θα αρχίσουν πρωτίστως να αναβλύζουν από κάτω προς τα πάνω, μέσα από την ίδια τη βαριά νοσούσα κοινωνία.
Είναι σαφές, πως όταν κάτι, από τα κάτω εκκινεί και κινείται προς την κορυφή, ακολουθεί τη λογική του ρέοντος ύδατος  ως απόρροια μιας κατακλυσμιαίας βροχής…
Ρυάκια, χείμαρροι, ποταμοί, ωκεανοί ! Ένας τεράστιος όγκος ανυπέρβλητης δύναμης και ορμής, που τίποτα και κανένας δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο. Κι είναι εφικτό να συμβεί. Τα γεγονότα ήδη το προδιαγράφουν. Αρκεί, δύο μόνο προυποθέσεις  να συντρέξουν…
Να ομονοήσουμε και να συνταχθούμε, το ένα… και
Να μη διστάσει ο νέος αρχηγός να προχωρήσει σε τομές και ρήξεις, σε όλα τα επίπεδα, νοοτροπίας, προσώπων, ιδεολογίας και πολιτικών, το άλλο, με βασική όμως σταθερά όλων των αποφάσεων,  τη διασφάλιση και διαφύλαξη ως κόρης οφθαλμού ενός δίκαιου και αξιοπρεπούς για όλους του Έλληνες Κοινωνικού κράτους.
Αν αυτά γίνουν, η εκλογή Μητσοτάκη θα αποδειχτεί πολύ σύντομα πλημμυρίδα ανατροπών κι διεγέρτης της βέβαιης έλευσης του καινούργιου. 
Κρινόμαστε για τα λόγια μας, πόσο μάλλον για τις γραφές μας. Τολμώ να πω όμως, πως διακινδυνεύω την πρόβλεψη, χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη πως θα διαψευστώ…!
Το νερό μπήκε στο αυλάκι…..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας