Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ…! (Ανοιχτή επιστολή στη Συγγρού) Του Γιώργου Νούτσου

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη οφείλει να προχωρήσει άμεσα στον δημοκρατικό, ιδεολογικό και προγραμματικό της επανακαθορισμό.
Πολύ ορθά επισπεύστηκαν οι Συνεδριακές διαδικασίες εκεί κοντά στα μέσα του Απρίλη, οπότε λογικό είναι πια, να πάρει μπροστά και η μηχανή των εσωκομματικών διαδικασιών που θα οδηγήσει στην εκλογή των νέων κομματικών οργάνων ανά την Επικράτεια, καθώς και στην εκλογή των Συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Ιδεολογικής και Προγραμματικής μας Επανεκκίνησης.

Οφείλω, όσο ακόμα είναι νωρίς και με αφορμή όσα τον τελευταίο καιρό γίνονται στον Κομματικό Νεοδημοκρατικό Μικρόκοσμο των Γρεβενών, να επισημάνω κάποια πράγματα, κρούοντας παράλληλα των κώδωνα του κινδύνου.
Θεωρώ αδιανόητο με διαρρεόμενες σε μέσα ενημέρωσης «δημοσιογραφικές πληροφορίες» να «ορίζεται» a priori ο επόμενος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κατά παράβαση των Καταστατικών προβλεπόμενων διαδικασιών και της αναγκαιούσας δημοκρατικής νομιμότητας.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, έχει βασική ηθική και θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξει την ενότητα της Παράταξης, αποφεύγοντας ενέργειες που διχάζουν τα στελέχη και τραυματίζουν την ενότητα της Παράταξης.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, έχει υποχρέωση να αποδεικνύει μέχρι τη τελευταία στιγμή άσκησης των καθηκόντων του, πως λειτουργεί συνθετικά, πως δεν αποπροσανατολίζεται στις ενέργειές του από την συγγενική του σχέση με τον πρ. βουλευτή Γρεβενών και προτάσσει πέραν όλων των άλλων, το κομματικό και πολιτικό συμφέρον της Παράταξης και μόνο.


Οι λογικές παρασκηνίων και καμαρίλας δεν βοηθούν στο να αναδειχτεί το νέο πρόσωπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαγγέλθηκε και που συνέτεινε τα μέγιστα για να βγεί νικητής από αυτή τη δύσκολη εσωκομματική μονομαχία.

ΟΙ λογικές των κλειστών θυρών και των περιχαρακώσεων προσβάλλουν τα μέλη και τα στελέχη της Παράταξης, και λειτουργούν αποσυσπειρωτικά προς όλους εκείνους που νιώθουν την ανάγκη να πάρουν ενεργά μέρος στην προσπάθεια του νεου Προέδρου για μια πραγματικά νέα Νέα Δημοκρατία.

Με τις παραπάνω σκέψεις, που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο, από το να περιγράφουν ένα χρόνιο, σαθρό και ετοιμόρροπο κομματικό σύστημα λειτουργίας και του οποίου γνώστες είναι όλοι οι νεοδημοκράτες των Γρεβενών, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στην Κομματική Ιεραρχία της Συγγρού, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους, για την τυχόν άκριτη και αβασάνιστη εκ μέρους τους αποδοχή τέτοιων πρακτικών.
Θεωρώ την άμεση συμμόρφωση όλων στις Καταστατικές λειτουργίες επείγουσα προτεραιότητα και την επαναφορά όσων εκ δόλου ή τύχης παρέκλιναν από αυτές, όρο επιβίωσης της Παράταξης και συμμόρφωσής της στις ανάγκες των καιρών και τις διακηρυγμένες προτάξεις του νέου Προέδρου μας.
Με την πεποίθηση πως εκφράζω με τις σκέψεις μου την συντριπτική πλειοψηφία των σκεπτόμενων ανησυχούντων νεοδημοκρατών,  ευελπιστώ με κεντρική παρέμβαση, στην αποκατάσταση της εικόνας της Παράταξης, που δυστυχώς έχει με αυτές τις κάκιστες πρακτικές ήδη τρωθεί, ώστε πολύ σύντομα  η Νέα Δημοκρατία να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης των δυσαρεστημένων συμπολιτών μας και ελπίδα παλιννόστησης της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας