Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2016-2017

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων για το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων  περιόδου 2016–2017». Όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο Αμπελουργίας της υπηρεσίας μέχρι και τις 13 Μαΐου 2016. Το πρόγραμμα προβλέπει ενίσχυση για την δημιουργία νέων σύγχρονων αμπελώνων που θα παράγουν ποιοτικά προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς.

Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που διατηρούν, στοιχειοθετούν ή αποκτούν δικαίωμα αμπελοκαλλιέργειας δηλαδή έχουν νόμιμα φυτεμένες αμπελουργικές εκτάσεις ή έχουν τακτοποιήσει τυχόν παράνομες φυτεύσεις πληρώνοντας το σχετικό παράβολο ή είναι κάτοχοι δικαιωμάτων φύτευσης από το αποθεματικό, έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων.
Το πρόγραμμα καλύπτει:
Την αλλαγή ποικιλίας των αμπελώνων, συμπεριλαμβάνεται και ο εμβολιασμός.
Την εκρίζωση και επαναφύτευση των αμπελώνων στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο ισοδύναμης έκτασης.
Τη φύτευση αμπελώνων με άδεια από το αποθεματικό.
Τη βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης (Υποστύλωση).
Αναλυτικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υποβάλλονται, κατά περίπτωση,
είναι τα ακόλουθα:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση. Στην Υπεύθυνη δήλωση ο αιτών θα δηλώνει ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιο του χωρίς άλλη ειδοποίηση έως 31 Δεκεμβρίου 2015 και να συστήσει εγγυητική επιστολή για τα μέτρα/δράσεις που θα υλοποιήσει μετά τις 10 Ιουνίου της αμπελουργικής περιόδου ένταξής του και τέλος να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του προγράμματος.
2. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας (Αμπελουργικό Μητρώο) όπου θα εμφανίζονται οι προς αναδιάρθρωση εκτάσεις (πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 στρ),
3. Δηλώσεις συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν(ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.
4. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα οχτώ (8)έτη,
5. Δικαίωμα φύτευσης / αναφύτευσης (για όσους αιτούνται φύτευση δικαιωμάτων
αναφύτευσης ή δικαιωμάτων από εθνικό αποθεματικό),
6. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας,
7. Φωτοτυπία φορολογικού εγγράφου (εκκαθαριστικό, φορολογική δήλωση, βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ), όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου – παραγωγού,
8. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού
λογαριασμού ταμιευτηρίου,
9. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής
Σε περίπτωση ιδιόκτητων εκτάσεων, ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας, με το πιστοποιητικό μεταγραφής. Σε περίπτωση επικαρπίας, ακριβές αντίγραφο του συμβολαιογραφικού εγγράφου σύστασης της και το πιστοποιητικό μεταγραφής του.
Σε περίπτωση μισθωμένων εκτάσεων ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) μέχρι 9 ετών, μετά την έγκριση ένταξης των παραγωγών στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίζεται ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας μεγαλύτερη από δέκα (10) ετών καθώς και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου.
10. Βεβαίωση ένταξης των αμπελώνων στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής κατά τα πρότυπα Agro 2.1 και 2.2 του ΟΠΕΓΕΠ ή βεβαίωση ένταξης στη βιολογική καλλιέργεια κατά περίπτωση. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στo τηλέφωνο 2462353105 (κ. Μαυρίδη Μανώλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας