Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

 Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών και συγκεκριμένα η ΣΤ΄ Τάξη με την καθοδήγηση του Δασκάλου της ΣΤ΄ Τάξης, κ. Αργύρη Καραλιόλιου, με αφορμή τη φιλοξενία 600 Συρίων προσφύγων σε ξενοδοχεία των ορεινών κοινοτήτων των Γρεβενών και λαμβάνοντας υπόψη, ότι η πλειοψηφία αυτών είναι μικρά παιδιά, έλαβε τη συγκινητική πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει έργο eTwinning (ηλεκτρονικής αδελφοποίησης) με θέμα «The swallow is a refugee or an immigrant?», («Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;»).

           Μέσα στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, δημιουργήθηκε εκδήλωση στο eTwinning για να συγκεντρωθούν χειμωνιάτικα ρούχα, σχολικά  είδη και παιχνίδια, για τους μικρούς πρόσφυγες των Γρεβενών. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή78 Σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Τα χειμωνιάτικα ρούχα, σχολικά  είδη και παιχνίδια, που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στη Μητρόπολη Γρεβενών, η οποία με τη σειρά της θα τα παραδώσει στους πρόσφυγες.
  Η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών, μας συγκινεί και αισιοδοξούμε για το μέλλον, καθώς οι μικροί μαθητές, ως αυριανοί πολίτες, θα είναι απαλλαγμένοι από τα σύνδρομα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας