Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΑΤΥΧΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ (Μην σπαταλάτε τα κτιριακά μας αποθέματα) .. του Κυρ. Ταταρίδη

    Βρίσκεται σε εξέλιξη και δυστυχώς υιοθετείται και από τον Βουλευτή του Νομού μας το σχέδιο μετεγκατάστασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο νέο κτίριο της Σχολής Αστυφυλάκων. Το νέο αυτό κτίριο προοριζόταν για να στεγάσει την Σχολή προκειμένου να αναβαθμιστεί και να παραμείνει μόνιμα στα Γρεβενά. Μάλιστα, είχε παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό το αναγκαίο οικόπεδο από τον Δήμο Γρεβενών για την ανοικοδόμηση του.

Η άτυχη εξέλιξη με την διακοπή της λειτουργίας της Σχολής άφησε το κτίριο ημιτελές και άρχισαν οι σκέψεις για την μελλοντική του τύχη και εκ’ του προχείρου και του εύκολου προωθείται η λύση της μετεγκατάστασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών και ακούστε- ακούστε το επιχείρημα ότι σήμερα το κράτος πληρώνει και δαπανά κονδύλια σε ενοίκια σε ιδιωτικά κτίρια άρα πρέπει να αποφευχθεί αυτή η σπατάλη.
Η μαθηματική εκτίμηση λέει σαφώς πως κάποια κονδύλια που εισρέουν στην τοπική μας οικονομία σταματούν για να προστατευθούν τα οικονομικά του κράτους. Έτσι, βρίσκουμε την εύκολη λύση να πάμε στο νέο κτίριο της Πρώην Σχολής Αστυφυλάκων, το οποίο προοριζόταν για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των υποδομών της και σαν επακόλουθο όλων την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας με την μόνιμη λειτουργία της Σχολής αν αυτή συνέχιζε να υπάρχει.
Όμως, κ. Βουλευτή δεν βασανίσατε καθόλου την σκέψη και το μυαλό σας για το τι πρέπει να κάνουμε με τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις πριν καταφύγουμε στο εύκολο και ανωφελές σχέδιο που, δυστυχώς, προωθείτε. Ποια είναι τα σχέδια σας για όλα τα διαθέσιμα κτίρια στα Γρεβενά προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο ώστε να τονώσουν την τοπική οικονομία; Τα Γρεβενά διαθέτουν θαυμαστές κτιριακές υποδομές και φυσικά δεν πρέπει να τις σπαταλάμε ασκόπως. Για το συγκεκριμένο κτίριο εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες να λειτουργήσει όπως είχε αρχικά προβλεφθεί; Έγιναν κινήσεις από μέρους σας για την επαναλειτουργία της Σχολής; Αν εξαντλήθηκαν οι προσπάθειες και απέβησαν άγονες ποια επόμενη κίνηση έχει σχεδιαστεί; Γιατί, αγαπητοί μου το κτίριο αυτό δεν παύει να αποτελεί μια «χρυσή» εφεδρεία  για μελλοντικά σχέδια για όποια ωφέλιμη επένδυση κριθεί ιδιαίτερα σημαντική για τον τόπο μας.
Γνωρίζετε κ. Βουλευτή ότι σε είκοσι λεπτά από τα Γρεβενά στην γειτονική μας Κοζάνη κτίζεται η Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας; Σκεφτήκατε να ενταχθεί στο κτιριακό δυναμικό του Πανεπιστημίου αυτό το κτίριο και να λειτουργήσει ως αποκεντρωμένο τμήμα της Σχολής του νέου ανεγειρόμενου Πανεπιστημίου; Θα μου πείτε εδώ πριν από τέσσερα χρόνια με το σχέδιο ¨ΑΘΗΝΑ¨ μετακινήθηκαν σχολές ΤΕΙ από το κέντρο στην επαρχία και τα Γρεβενά με το πλεονέκτημα του νέου σύγχρονου συγκροτήματος που διέθεταν έμειναν απ’ έξω γιατί οι τότε κ. Δήμαρχος και κ. Βουλευτής από τον ίδιο μάλιστα πολιτικό χώρο ¨αγρόν ηγόραζαν¨, «κοιμότανε» μακαρίως ενώ η Καστοριά σήμερα μετά από το σχέδιο ¨ΑΘΗΝΑ¨ έχει 2.500 φοιτητές.
Δεν πετάμε στα άχρηστα ότι καλό διαθέτουμε επειδή «πονέσαμε» το κράτος με τα ενοίκια που δίνει στην πόλη μας, αλλά φροντίζουμε αντίθετα να αξιοποιήσουμε τα κτιριακά μας αποθέματα για να ενισχύσουμε την ζωή στα Γρεβενά και να τονώσουμε την τοπική οικονομία, ώστε να στηρίξουμε έτσι, μια πολλαπλή τοπική ανάπτυξη, όπου η παιδεία ειδικά παίζει πρωτεύοντα ρόλο.
Αγαπητέ μου κ. Βουλευτή, προσπάθησα με αυτό το άρθρο να σας προειδοποιήσω ότι είναι επιεικώς ατυχής η απόφασή σας για την παραχώρηση του νέου κτιρίου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη έχει οικόπεδο στα Γρεβενά και μάλιστα μεγάλο και ικανό να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας επί της οδού Κ. Ταλιαδούρη, στο οποίο μπορεί να ανοικοδομήσει το κτίριο με πολύ μικρότερο κόστος από αυτό που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το ημιτελές νέο κτίριο της Πρώην Σχολής Αστυφυλάκων, το οποίο μπορεί να παραμείνει ως δέλεαρ ώστε να επιτύχουμε μελλοντικά μια επένδυση και εκμετάλλευση του που θα προσφέρει οικονομική και κοινωνική υπεραξία στα Γρεβενά.

Μετά τιμής
Κυριάκος Ταταρίδης
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας