Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το ότι σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. φέτος σε ξενοδοχεία ορεινών κοινοτήτων των Γρεβενών θα φιλοξενηθούν περίπου 600 Σύριοι πρόσφυγες που στην πλειοψηφία τους είναι μικρά παιδιά, η έκτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών για το σχολικό έτος 2016-2017 θα πραγματοποιήσει έργο eTwinning (ηλεκτρονικής αδελφοποίησης) με θέμα:  «The swallow is a refugee or an immigrant?»,  («Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;»). https://twinspace.etwinning.net/24900/home
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να ερευνήσουμε και να συγκρίνουμε  το πώς λειτουργούν τα ζώα και πώς οι άνθρωποι, σε φαινόμενα μετανάστευσης ή προσφυγιάς, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να μηδενίσουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό.


Ήδη στα πλαίσια αυτού του προγράμματος δημιουργήσαμε εκδήλωση στο eTwinning για να συγκεντρώσουμε χειμωνιάτικα ρούχα, σχολικά είδη και παιχνίδια, για τους μικρούς πρόσφυγες των Γρεβενών. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 78 σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Τα χειμωνιάτικα ρούχα, σχολικά είδη και  παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν θα τα παραδώσουμε στη Μητρόπολη Γρεβενών για να τα παραδώσει στους  πρόσφυγες.

Οι μαθητές της τάξης

Ο δάσκαλος της τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις