Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016 στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών περιόδου 2016 -2017».

Στη συνάντηση που έγινε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελου Σημανδράκου, παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος και ο αντιδήμαρχος κ. Τριγώνης Χρήστος με τον πρ/νο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, ο ταγματάρχης του 586 Τάγματος πεζικού Γρεβενών, ο προϊστάμενος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Γρεβενών, ο δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Γρεβενών, ο διοικητής του Nοσοκομείου Γρεβενών, ο δ/ντής της ΔΕΥΑΓ, εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Γρεβενών, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Γρεβενών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών, ο πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 Γρεβενών, ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών.
Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν ο συνολικός σχεδιασμός από κοινού, όλων των εμπλεκομένων Φορέων με τα υλικοτεχνικά μέσα και το δυναμικό που διαθέτει πρωτίστως η περιφερειακή αρχή και οι δήμοι, ώστε να γίνει ένας καλός συντονισμός που θα δώσει τα βέλτιστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Κατατέθηκαν προτάσεις από κάθε εμπλεκόμενο Φορέα ξεχωριστά και έγινε αναφορά στα κενά που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Π.Ε. Γρεβενών, τις ενέργειες που δρομολογήθηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Επίσης ο κ. Σημανδράκος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας του αποχιονισμού καθώς και της έγκαιρης προμήθειας άλατος, για την ασφαλή μετακίνηση των διερχομένων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών
                   
                                                                            Γρεβενά, 07-11-2016
                               Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
                             ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας