Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ 80% ΕΩΣ 100 %

ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ – SUPERMARKETS – ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ. 1.Μετά την αφαίρεση της άδειας της Α.Ε.Π.Ι το υπουργείο πολιτισμού και ειδικά από το αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας), δημιουργήθηκε ο νέος φορέας ονομαζόμενος Ε.Υ.Ε.Δ. (ειδική υπηρεσία έκτακτης διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) για να ανασυγκροτήσει και να δραστηριοποιήσει τον εισπρακτικό μηχανισμό. Η ισχύς της Ε.Υ.Ε.Δ, δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια έως ότου δημιουργηθεί ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:
Συνθέτες, Στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές μετά την παύση της Α.Ε.Π.Ι το 40% εκχώρησαν τα δικαιώματά τους στην Ε.Υ.Ε.Δ. και το 60% στην Αυτοδιαχείριση.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
α. Δημιουργήθηκαν 3 εταιρείες:  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA (συγγενικά δικαιώματα)
β. Αύξηση των αμοιβολογίων από 80% έως 100%
2.Με ανακοίνωσή του το υπουργείο πολιτισμού και συγκεκριμένα ο Ο.Π.Ι (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας) αναφέρει: Συστήνουμε στους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το περιεχόμενο των υπηρεσιών που τους παρέχονται σε σχέση με τη χρήση μη εκπροσωπούμενο από ΟΣΔ ρεπερτορίου.
3.Ως προβλέπεται από το νόμο 2121/1993 ως επίσης και με το νόμο 4481/2017 ο οποίος προσαρμόστηκε στη κοινοτική οδηγία 26/2014 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έχετε όλο το δικαίωμα να απαιτείται από τις εταιρείες είσπραξης και μάλιστα αναλυτικά, το πώς προκύπτει η χρέωση για το κατάστημά σας.
4.Ισχύει η νομοθεσία 2121/1993 για όλες τις εταιρείες που αναφέρονται με το άρθρο 55 παράγραφος 1, ότι για το αληθές τι είδος μουσικής χρησιμοποιείται, βεβαιώνεται με ένστολο αστυνομικό.
5.Δεν υπογράφουμε σε τίποτα ούτε δίνουμε ταμειακή απόδειξη ή οτιδήποτε άλλο σας ζητηθεί από τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων παρά μόνο σε δημόσια υπηρεσία.
6.Δεν είναι ελεγκτικά όργανα οι ανωτέρω εταιρείες. Σε περίπτωση έμμεσης πίεσης ή εκφοβισμού από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο εταιρείας πνευματικών δικαιωμάτων, ποινικά διώκεται, με το άρθρο 175 του ποινικού κώδικα περί αντιποίησης αρχής.
7.Οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. κυρίου Τσαπατσάρη με τους διευθύνων συμβούλους της Αυτοδιαχείρισης και της Ε.Υ.Ε.Δ. είναι άριστες. Γι’αυτό το λόγο οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει μεταξύ του καταστηματάρχη και των εισπρακτικών εταιρειών τηλεφωνείστε στο 6995625262.
8.Σας γνωρίζουμε επίσης ότι συστηματικά και με εντολές των ανωτέρω διευθύνων συμβούλων θα αποφεύγονται τα δικαστήρια.
9.Να μην πανικοβάλλεται ο συνάδελφος καταστηματάρχης όταν ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Ε.Υ.Ε.Δ. κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρει ότι είναι από το υπουργείο πολιτισμού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τονίζουμε ότι δεν είναι υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού αλλά απλά τους έχει ανατεθεί η είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων.
10.Όταν χρησιμοποιείτε μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο, ενημερώνετε τις εισπρακτικές εταιρείες και τους ζητάτε ευγενικά να αποχωρήσουν.
11.Το αμοιβολόγιο των εταιρειών στα καταστήματά μας βασίζεται στην άδεια του καταστήματος.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Προγραμματίζεται υπό την αιγίδα του ΠΑΝ.Σ.Κ.Τ.Ε. και με τη συμμετοχή άνω των 30 φορέων που αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις για την παράλογη και εξωπραγματική αύξηση του αμοιβολογίου για τα πνευματικά δικαιώματα.
ΟΥΣΙΩΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο έλεγχος της Αστυνομίας προσδιορίζεται:
Το αποδεικτικό χρήσης μουσικής.
Τι είδους μουσική παίζει (εκπροσωπούμενη ή ελεύθερη).
Παραστατικό στοιχείο απόδειξης ή τιμολόγιο.
4.       Βεβαίωση ή Άδεια ή πιστοποιητικό της μουσικής που χρησιμοποιεί.


                                                                  Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τσαπατσάρης Γρηγόρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις