Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών

Αυτές τις ημέρες ξεδιπλώνεται μία πρωτοβουλία για ένα φορέα στην πόλη μας που πράγματι ήρθε σαν ώριμη ανάγκη.
Βέβαια ο τίτλος σύνδεσμος ίσως παραπέμπει σε παλιότερες εποχές του προηγούμενου αιώνα. Όμως τελικά δεν είναι οι τίτλοι που καθορίζουν την ουσία των πραγμάτων. Έτσι η πρωτοβουλία βρίσκεται σε ουσιαστική κατεύθυνση και πρέπει να συμβάλουμε όλοι όσοι πιστεύουμε ότι οι τέχνες και τα γράμματα πρέπει να κάνουν πάντα ένα βήμα κάθε φορά προς τα εμπρός.
Ο σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών σαν ιδέα ρίχτηκε από κάποιους ανθρώπους που βλέπουν την ολοφάνερη αδυναμία των υπαρχόντων φορέων να δράσουν προωθητικά για τον πολιτισμό στην πόλη και συνολικά  στο νομό μας. Ίσως κάποιοι επικαλεστούν την κρίση που μαστίζει τη χώρα. Και βεβαίως αυτή η κρίση έχει συνέπειες και στον πολιτισμό όπως και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πραγματικότητας. Στην πολιτική οικονομία μέσα στα πρώτα μαθήματα σε μαθαίνουν οι καθηγητές ότι η κρίση λειτουργεί όπως ο σεισμός. Όταν τρίζουν τα θεμέλια καταστρέφεται το εποικοδόμημα.

Ο σύνδεσμος, λοιπόν, εκτός από τις τέχνες και τα γράμματα που θα προωθεί με τη λειτουργία του, θα λειτουργεί και σαν χώρος συλλογικός, μία συλλογικότητα που γίνονται από παντού προσπάθειες να μην υπάρχει και να γίνει ο άνθρωπος από κοινωνικό ον που είναι ατομικό, δηλαδή homus
καταναλωτικός. Για αυτό έχουν καθήκον όλοι οι άνθρωποι που νοιάζονται για τον πολιτισμό να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Τάσος Σεβαστιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας