Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ομιλία του Α. Τσίπρα και την προεκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε με νεοφιλελευθερισμό και ακροδεξιά, φτιάχνει μαγική εικόνα για την ΕΕ
Σε ενίσχυση της Προοδευτικής Συμμαχίας για να μην αλωνίζουν ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά κάλεσε χθες από την Πάτρα ο πρωθυπουργός. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί: οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν σωρεία νεοφιλελεύθερων μέτρων (με μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων), ενώ για τέσσερα χρόνια συγκυβερνούσαν με το ακροδεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όσο για την Προοδευτική Συμμαχία, αυτή περισσότερο μοιάζει με …
Οπισθοδρομική Κομπανία, καθώς συγκεντρώνει πρώην στελέχη του καταδικασμένου πολιτικά ΠΑΣΟΚ, των ευρωλάγνων «εκσυγχρονιστών» και της μνημονιακού αστικού πολιτικού προσωπικού.
Το ίδιο «οπισθοδρομική» είναι και η πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανακαλύπτει το 2019 πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με αρχές την εμπέδωση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ισότητας των φύλων, του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής και της σύγκλισης των επιπέδων οικονομικής ανάπτυξης και διαβίωσης!» (Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ για ευρωεκλογές). Τέτοια αποθέωση για την ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας και της υπερεκμετάλλευσης, του αυταρχισμού και του ρατσισμού, των πολέμων και της περιβαλλοντικής καταστροφής, ούτε οι πιο ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι της ΕΕ στις Βρυξέλες δεν γράφουν…
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι νέοι στην Ελλάδα έχουν εμπειρία πια και από το τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση (που επέβαλε με τον πιο βίαιο τρόπο την απότομη φτωχοποίηση της κοινωνίας για να σωθούν τράπεζες και κεφάλαιο), αλλά και διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βλέπουν καθημερινά την αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Παρότι όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και η μόνη επιλογή είναι να διαλέξουμε δεσμοφύλακα στην ευρω-φυλακή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα για απελευθέρωση, για ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για να πάρουν τον πλούτο και το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους οι εργαζόμενοι.
Η ψήφος και η στήριξη στο ενωτικό και μαχητικό ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενισχύει τους όρους για την αντεπίθεση του κινήματος και της ανατρεπτικής αντικαπιταλιστικής διεθνιστικής Αριστεράς, που έχει ανάγκη η εποχή μας. 
http://www.antarsya.gr/

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
23.4.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας