Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ο ΕΝΦΙΑ μείωσε την αξία των ακινήτων .. του Στέργιου Κώττα

Ο ΕΝΦΙΑ επιβλήθηκε από την ΤΡΟΙΚΑ εξωτερικού ως αναγκαίο εισπρακτικό μέτρο και ως τέτοιο συνεχίζει να το παρουσιάζει η ΤΡΟΙΚΑ εσωτερικού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), υποσχόμενη βέβαια, προς άγραν ψήφων, πως θα τον μειώσει στο απώτερο μέλλον.

 Όμως αποκρύπτεται ότι το κράτος έχασε χρήματα από την επιβολή του. Πως;

Γονατίζοντας τον οικοδομικό κλάδο και τα γύρω επαγγέλματα, έκλεισαν επιχειρήσεις, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη. Συνεπώς είχαμε μικρότερη είσπραξη ΦΠΑ, λιγότερα έσοδα από φόρους εισοδήματος, μείωση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, αυξημένες δαπάνες για επιδόματα ανεργίας και ένα σωρό άλλες παρενέργειες.

Εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ μειώθηκε η αξία των ακινήτων. Έτσι οι τράπεζες κατέρρευσαν γιατί τα είχαν εγγεγραμμένα στους ισολογισμούς τους (ως εξασφάλιση για τα δάνεια που είχαν συνάψει) σε υψηλότερες τιμές. Σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων λόγω ύφεσης, εκτινάχθηκε το ποσοστό αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων. Αυτή την πολιτική ήθελε και θέλει να ανατρέψει ο Βαρουφάκης με τη δημιουργία Δημόσιας  Εταιρείας Αναδιάρθρωσης  Ιδιωτικών Χρεών.



Στέργιος Κώττας του Δημητρίου
Συνθέτης , Μουσικός, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25 στα Γρεβενά

Γεννήθηκε το 1966 στα Γρεβενά. Κύρια ασχολία του η μουσική, εγκατέλειψε νωρίς τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παραμένει επαγγελματίας μουσικός μέχρι σήμερα. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα ενώ παράλληλα διατηρεί δικό του Studio ηχογράφησης και είναι μουσικός παραγωγός στη δική του εταιρία ¨ΦΟΡΑ¨. Μουσικές του συνθέσεις έχουν κυκλοφορήσει σε άλμπουμ και σε διαδικτυακά μέσα. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στις υπηρεσίες Internet και Social Media από το 1997.

1 σχόλιο:

  1. ¨ενα μεγάλο μπράβο για τις δραστηριότητες σου τμάς τον τόπο και την οικογένειά σου αλλά και μας όλους τους Γρεβενιότες ,που μείναμε σ'αυτόν τον όμορφο τόπο ενώ θα μπορούσαμε να φύγουμε για αλλού και να αναδείξουμε ο κάθε ένας τα ταλέντα του!Και πάνω από όλους εσύ! Σου εύχομαι καλή επιτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

αφήστε το σχόλιό σας