Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής Γρεβενών

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αναστολής της λειτουργίας των Φιλαρμονικών στη χώρα λόγο της πανδημίας του Covid 19, από τις αρχές Οκτωβρίου εκδόθηκε εγκύκλιος βάση της οποίας  επιτρέπετε η  επαναλειτουργία των Φιλαρμονικών.

Η Φιλαρμονική του Ορφέα από τις 15 Οκτωβρίου, ξεκίνησε ήδη τα  μαθήματα ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με ένα έως δύο παιδιά με μάσκες, κατά τη διάρκεια της εκμάθησης του οργάνου και της θεωρίας. Επίσης οι μαθητευόμενοι εκπαιδεύονται με το δικό τους μουσικό όργανο, και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, χρησιμοποιείτε ατομικό επιστόμιο. Με την βοήθεια του Δήμου το κτήριο του παλαιού δασαρχείου έχει βαφεί εσωτερικά, αλλάχτηκαν τα είδη υγιεινής, έχει καθαριστεί και απολυμανθεί και αυτό έχει επιτευχθεί με την βοήθεια των γονέων και των φίλων του συλλόγου.

Το ωράριο των μαθημάτων έχει καθοριστεί ως εξής : Τρίτη 5:00μμ - 7:30μμ και Πέμπτη 4:00μμ -6:30μμ  για την εκμάθηση των οργάνων και τη Τετάρτη 8:00μμ - 9:00μμ για το μάθημα της θεωρίας.

Τις ώρες αυτές όλοι όσοι νεαροί επιθυμούν να εγγραφούν και να ξεκινήσουν τα μαθήματα που είναι δωρεάν, μπορούν να επισκέπτονται με τους γονείς τους, τα γραφεία της Φιλαρμονικής, που στεγάζετε στο κτήριο του  παλιού δασαρχείου, απέναντι από το ρολόι. 

Πρέπει όμως να επισημανθεί,  ότι για την εύρυθμη λειτουργία της Φιλαρμονικής η βοήθεια των πολιτών είναι απαραίτητη. Η εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών, θα μας δώσει την δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας που είναι πολλές, και συγχρόνως θα  ενδυναμώσουν τη πεποίθηση ότι οι συμπολίτες μας, αναγνωρίζουν τη προσπάθειά μας και στέκονται δίπλα μας.

Το ποσό της εγγραφής ανέρχεται στα 20 ευρώ και η ετήσια συνδρομή είναι 30 ευρώ. Για την συλλογή των ετήσιων συνδρομών η γραμματέας του συλλόγου θα επικοινωνεί μαζί σας προκειμένου να σας υπενθυμίζει την υποχρέωση σας στον σύλλογο.

Ευχόμαστε με την βοήθεια όλων, σε σύντομο χρονικό διάστημα και όταν αυτό επιτραπεί, να παιανίζει ξανά στους δρόμους της πόλης μας η δική μας Φιλαρμονική, υποστηρίζοντας τις εθνικές μας επετείους, τις θρησκευτικές τελετές, και πλαισιώνοντας με μουσικές μελωδίες τη πόλης μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

Κοκκινάκης Μιχάλης 6946003307

Τέγος Μιλτιάδης  6947379928

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας