Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Η Πίνδος το γενέθλιο έτος 2022 γιορτάζει τα 30 Χρόνια παρουσίας της


Η Πίνδος το γενέθλιο έτος 2022 γιορτάζει τα 30 Χρόνια παρουσίας της στα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και διοργανώνει Συμπόσιο Λαογραφίας και Παράδοσης 1,2 και 3 Ιουλίου 2022 στην πόλη των Γρεβενών. 

Το συμπόσιο θα λάβει χώρα το τριήμερο, Παρασκευή 1, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουλίου  σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης μας, όπως η αίθουσα του Πίνδος, το Κέντρο Πολιτισμού, η Πλατεία Αιμιλιανού (επάνω και κάτω μέρος), το μουσείο Λαογραφίας καθώς και περιοχές της ΠΕ Γρεβενών όπου θα γίνουν περιηγήσεις. 

Το Συμπόσιο θα χωρίζεται σε δύο ενότητες που αφορούν την διδακτική του παραδοσιακού χορού και τις χρήσεις της παράδοσης στην σύγχρονη ζωή. .

Στο Συμπόσιο θα ακολουθηθούν τόσο θεωρητικές αναζητήσεις όσο και πρακτικές εφαρμογές στα θέματα που πραγματεύεται, και αποσκοπεί, με την βοήθεια και στήριξη όσων ασχολούνται και ενδιαφέρονται για την παράδοση, να αποτελέσει εκδήλωση θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα των Γρεβενών. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι εισηγητές – χοροδιδάσκαλοι και λαογράφοι και θα φιλοξενηθούν χορευτικές ομάδες συλλόγων ενώ μουσικά σχήματα θα πλαισιώσουν τις δυο βραδιές γλεντιού που θα πραγματοποιηθούν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο στο κοινό και θα δημοσιοποιηθεί σε σύντομο χρόνο. 

Σας περιμένουμε

Εκ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας