Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Περιορισμός κατανάλωσης νερού

Από τη Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών ανακοινώνεται ότι το νερό που διαχειρίζεται η επιχείρηση μας είναι πρωτίστως για οικιακή κατανάλωση και επικουρικά διατίθεται για άρδευση κήπων και προκηπίων, όπως και για άλλες επαγγελματικές ή μη χρήσεις.

Κάθε χρόνο κατά την περίοδο από 20 Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου παρατηρείται το φαινόμενο της μη επάρκειας του νερού κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα Δ.Δ. που έχουν αυξημένες εκτάσεις κήπων και περιβάλλοντων χώρων η οποία οφείλεται σε υπερκαταναλώσεις. Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα τα χωριά τα επισκέπτονται πολλοί ετεροδημότες. Για να αποφεύγονται λοιπόν διακοπές της υδροδότησης ή πτώση της πίεσης του δικτύου ύδρευσης παρακαλούνται οι καταναλωτές μας να κάνουν σωστή χρήση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού. Ειδικότερα για το επόμενο χρονικό διάστημα που αναμένεται να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες για αρκετές ημέρες πρέπει να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι όσον αφορά τις καταναλώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε οικισμούς με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, γιατί από τις υπερκαταναλώσεις δεν επαρκεί το νερό στις ψηλές περιοχές.

Βάση του κανονισμού ύδρευσης της η ΔΕΥΑΓ έχει το δικαίωμα, όταν δεν επαρκεί το νερό, να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου ή να παρέχει νερό σε ορισμένες ώρες κατά την κρίση της. 

Θέλουμε να ελπίζουμε στην καλή συνεργασία όλων των δημοτών για να αποφευχθούν φαινόμενα διακοπών και μη επάρκειας νερού, που είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους των οικισμών μας, όσο και για αυτούς που διαμένουν εποχιακά για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις