Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Παραίτηση του Μενέλαου Παπαϊωάννου από τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής

 Η Κίνηση για τη διεκδίκηση του Δήμου Γρεβενών, της οποίας είχα την τιμή και την ευθύνη να αποτελώ ιδρυτικό μέλος και να τεθώ επικεφαλής ως υποψήφιος Δήμαρχος, έκανε τη δυναμική εμφάνισή της από τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Βασισμένη στις αρχές τις συνθετικής συλλογικότητας, της δημοκρατικής ευαισθησίας και της  ενίσχυσης των τοπικών συμφερόντων, ανέδειξε όσο της ήταν δυνατό τις παθογένειες αλλά και τις προσδοκίες της γρεβενιώτικης κοινωνίας, με στόχο απαρέγκλιτο να δώσει διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και να αποτελέσει ένα άρμα μάχης για την επανεκκίνηση και ανάπτυξή της.

Στο διάστημα αυτό η ανταπόκριση των πολιτών υπήρξε θεαματική και συγκινητική. Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες από όλο το φάσμα της ενεργούς κοινωνίας αναδύθηκαν στο προσκήνιο και έδωσαν ένα στίγμα που έχω τη βεβαιότητα ότι τίμησε τα ιδανικά που αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο σύστασής της.

Οι βουλευτικές εκλογές που μεσολάβησαν ανέδειξαν την κυριαρχία συγκεκριμένης πολιτικής σκέψης και πρακτικής με στρατηγική νίκη που όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε ανεξάρτητα από  ιδεολογικές καταβολές και προσωπικές απόψεις.

Εξάλλου, όλες οι υπόλοιπες δημοτικές κινήσεις που συγκροτήθηκαν ανέπτυξαν μια δυναμική επιμένοντας στη στήριξη υποψηφιοτήτων με εμπειρία και εργαλεία προώθησης στην αυτοδιοίκηση και αναφορές  που αθροιστικά ακουμπούν  το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος.

Η δική μας πρόταση στηρίχθηκε στην ανάγκη να ξεπεράσουμε διαχωρισμούς και να δρομολογήσουμε μια νέα εποχή στα δημοτικά πράγματα, είχε δηλαδή μια λογική που αναγκαστικά θα συγκρουόταν με κατεστημένες αντιλήψεις, προεπιλεγμένες καταστάσεις και προφανή στερεότυπα.

Συνιστά επομένως κατά τη γνώμη μου το μοντέλο αυτό μια εναλλακτική πρόταση, μια πολιτική υπέρβαση που ναι μεν την έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος μας, όμως δεν θα μπορούσε υπό τις παρούσες συνθήκες, τις προσωπικές φιλοδοξίες  και τον υποβόσκοντα ανταγωνισμό να αποτελέσει πλειοψηφικό ρεύμα που θα έδινε νικηφόρα προοπτική.

Ως εκ τούτου θα ήταν ανώφελο να σύρω έναν ολόκληρο κόσμο που διψάει για τον νέο, το διαφορετικό προσανατολισμό, σε μια ήττα που και οδυνηρή θα ήταν, αλλά και θα έθετε σε προβληματισμό την ευόδωση αντίστοιχων με τη δική μας προσπαθειών στο μέλλον.

Αποχωρώ λοιπόν από τη διεκδίκηση του Δήμου Γρεβενών αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη για τη μη συμμετοχή της  Νέας Δημοτικής Κίνησης στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους  συμπολίτες που αυθόρμητα και άδολα έσπευσαν να στηρίξουν το εγχείρημα κα να εκδηλώσουν την αγάπη και την πίστη τους στα προτάγματα που εμπεριείχε.

Η ανυποχώρητη ανεξαρτησία αυτής της προσπάθειας ήταν απαράβατος όρος της διαμόρφωσής  της και συνεχίζω να πιστεύω ότι η αξιακή δομή της θα έπρεπε να είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του γρεβενιώτικου λαού στα δύσβατα μονοπάτια του μέλλοντος. Χωρίς να με διακατέχει καμία απολύτως προσωπική πικρία δηλώνω πολέμιος των νοοτροπιών, των συσχετισμών και της αυτοπαγίδευσης στην οποία διαχρονικά μας οδηγούν δεδομένες επιλογές και αναμένω με ενδιαφέρον την ψήφο των συνδημοτών μου, ελπίζοντας ότι η δικιά μας παρέμβαση θα αποτελέσει έμπνευση για νέους ορίζοντες στην άσκηση εξουσίας εκ μέρους της νέας δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη. 

Μενέλαος Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας