Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ


Με την με αρ. πρωτ. οικ. 95659/ 12-06-2024 Απόφαση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων για αύριο Πέμπτη 13-06-2024, λόγω αυξημένου δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3), στις παρακάτω περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών από Ω/ 10:00΄ έως Ω/22:00΄ ως εξής:

Στο περιαστικό δάσος «Άλσος Θεοδωρίδη» της πόλης των Γρεβενών, και 

Στα δασικά οικοσυστήματα των δασικών συμπλεγμάτων:

Περιβολίου-Αβδέλλας-Σμιξης,Σαμαρίνας,Κρανιάς-Μοναχίτου-Κηπουρειού,

Αγίων Θεοδώρων-Φελλίου-Σιταρά,

Δεσκάτης-Δασοχωρίου-Παρασκευής-Κατάκαλης-Καρπερού-Τρικοκκιάς,

Φιλιππαίων-Πολυνερίου-Πανοράματος-Λάβδας-Σπηλαίου-Τρικώμου- Κοσματίου-Μαυραναίων-Γρεβενών-Καλοχίου,

Αλατόπτερας-Προσβόρου-Μεσολουρίου-Καλλονής-Δασυλλίου-Τρικόρφου-Κυπαρισίου-Αγ.Κοσμά-Μεγάρου-Καληράχης,

Ελάτου-Οροπεδίου-Ροδιάς,Κυδωνίων-Αμυγδαλέων-Πολυδένδρου-Κοκκινιάς-Ταξιάρχη-Μηλέας,

Βεντζίων ( Κνίδης- Παλαιοχωρίου- Σαρακίνας).

Η απαγόρευση  διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στις παραπάνω περιοχές δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του Ν 4926/2022.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του  προστίμου, ορίζονται  τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος  της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας. Επίσης καλούνται οι Δήμοι της Π.Ε Κοζάνης να συνδράμουν για την εφαρμογή της παρούσας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση αρμοδιότητας τους, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων καθώς και με την ενεργοποίηση Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους.

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Γρεβενών

Ιωάννη Τσακνάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας