Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Εκδήλωση Γαλλοφωνίας στα Γρεβενά

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών και τη Εκπαιδευτική Σύμβουλο για τη γαλλική γλώσσα, κα Κοφίδου, διοργανώνουν  και προσκαλούν τους πολίτες των Γρεβενών σε μια εκδήλωση με σκοπό τη γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό, την Πέμπτη 10 Μαϊου 2012, στις 12:00 στην Δημόσια Kεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Επί της ευκαιρίας αυτής, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Christian Thimonier θα δωρίσει μια σειρά γαλλικών βιβλίων στη Βιβλιοθήκη. Τα βιβλία αυτά αφορούν μία ευρεία γκάμα θεμάτων, πολιτισμού, ιστορίας, λογοτεχνίας, πληροφοριακά βιβλία, παιδικά βιβλία. Στόχος της δωρεάς αυτής είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των καθηγητών γαλλικής γλώσσας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτο βίντεο για τη Γαλλία, ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και απαγγελία ποιημάτων στα γαλλικά από μαθητές δημοτικού σχολείου. Θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σε μαθητές και γονείς.
                                                                               Ο
                                                       Προϊστάμενος της ΔΚΒ Γρεβενών


                                                                   Ζαγκανίκας Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας