Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τμήμα με 36 παιδιά σε νηπιαγωγείο των Γρεβενών

Ευθύνες στο διευθυντή Εκπαίδευσης επιρρίπτει η ΔΟΕ
Τα 36 νήπια σε ένα τμήμα είχε ως αποτέλεσμα η απόφαση του διευθυντή Εκπαίδευσης Γρεβενών να συμπτύξει τμήματα του 9ου νηπιαγωγείο της πόλης των Γρεβενών, γεγονός που όπως αναφέρει η ΔΟΕ παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία και είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο.
Εκτός της σύμπτυξης των τμημάτων η ΔΟΕ καταγγέλλει και την κίνηση του διευθυντή να υποχρεώσει τις νηπιαγωγούς σε επιμήκυνση του διδακτικού τους ωραρίου, από 8 μέχρι 2 μ.μ. και από 10 ως 4 μ.μ. εναλλάξ, επικαλούμενος έκτακτη κατάσταση που δημιούργησε η απουσία συναδέλφου.

Το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί το διευθυντή εκπαίδευσης, να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση κάλυψη του κενού με νηπιαγωγό ώστε να σταματήσει το παιδαγωγικά απαράδεκτο και παράνομο γεγονός της λειτουργίας τμήματος νηπιαγωγείου με 36 μαθητές και οι συνάδελφοι να εργάζονται κανονικά στο ωράριό τους.

Τα τμήματα θα πρέπει να λειτουργούν ως έχουν χωριστεί εξαρχής, με τον αριθμό των νηπίων που προβλέπεται από το νόμο χωρίς καμιά σύμπτυξη έστω και για λίγες ώρες.

Η συνύπαρξη 36 νηπίων σε μια αίθουσα, αναφέρει η ΔΟΕ, υπό την επιτήρηση μιας νηπιαγωγού πέρα από το ότι είναι παράνομη και αντιπαιδαγωγική ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των νηπίων. Μοναδικός υπεύθυνος στην περίπτωση που θα συμβεί οτιδήποτε θα είναι ο ίδιος ο Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας