Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πιθανή η νέα χάραξη του Ε65 μέχρι την Εγνατία

Την οριστικοποίηση της χάραξης του Ε65, μέχρι το σημείο που θα συνδεθεί με την Εγνατία, εξετάζει το υπουργείο Υποδομών. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψη του στα πιο προχωρημένα έργα του άξονα Ακτιο-Αμβρακία της Ιόνιας Οδού.


Απαντώντας σε ερώτηση για την τύχη του συγκεκριμένου τρήματος, είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν σκέψεις για να εφαρμοστεί η υπάρχουσα μελέτη, μέχρι την Παναγία, ή να γίνει καινούργια χάραξη. Θα έχουμε νέα σύντομα», τόνισε.

Επανέλαβε μάλιστα ότι για το συγκεκριμένο κομμάτι του έργου έχουν δεσμευτεί χρήματα από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ),το νέο χρηματοδοτικό ευρωπαϊκό πακέτο. Πρόκειται για περίπου 650 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν όταν είναι έτοιμες οι μελέτες.

Ο υπουργός πάντως απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συγκεκριμένου τμήματος που θα «ακουμπήσει» στην Εγνατία Οδό. Το βέβαιο είναι ότι στην πρώτη φάση της κατασκευής του έργου θα υλοποιηθούν τα 90 χλμ. από τη παράκαμψη της Λαμίας μέχρι τα Τρίκαλα.

Το βέβαιο είναι ότι με τα μεγάλα έργα υποδομής, αναμένεται να ξεκινήσει η περίοδος της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, με τα εργοτάξια να στήνονται το ένα μετά το άλλο. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε αυτά τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας