Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Με απόλυτη επιτυχία η επίσκεψη της12μελής αντιπροσωπείας από το Ουζμπεκιστάν στα Γρεβενά

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ στα Γρεβενά διέμενε η 12μελής αντιπροσωπεία από το Ουζμπεκιστάν την Τρίτη 18 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν στα πλαίσια του συγχρατοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου της  «Ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας και των συνθηκών διαβίωσης των γυναικών Dekhans και οι αγρότες μέσα από τη δημιουργία των Γυναικών - αγρότες Κοινωνικών Επιχειρήσεων» που υλοποιεί το Ουζμπεκιστάν.

Ειδικότερα στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν 8 γυναίκες, επικεφαλής των κοινωνικών επιχειρήσεων αποξήρανσης φρούτων που δημιουργήθηκαν στις τρεις περιοχές του Ουζμπεκιστάν, 1 εμπειρογνώμονας σε θέματα αγροτικής καλλιέργειας και 3 αντιπρόσωποι από το Center for Support of Business and Farming (CSBF) που συμμετέχει στο έργο ως τοπικός εταίρος.
Η αντιπροσωπεία, η οποία επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Γεωργίου, το εργαστήριο τροφίμων – αποξήρανσης φρούτων και μανιταριών ΄΄ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΙΟΝΤΑ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ΄΄ και το Μουσείο μανιταριών στη Λάβδα, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την υποδοχή και τη φιλοξενία της στα Γρεβενά.  Εντυπωσιάστηκαν από την επιμονή και τη θέληση των γυναικών του Συνεταιρισμού Αγίου Γεωργίου οι οποίες κατάφεραν να αναπτύξουν και να εδραιώσουν την επιχείρηση τους. Με γνώμονα τη δουλειά αυτών των γυναικών οι γυναίκες του Ουζμπεκιστάν, ο οποίες σημειωτέων είναι πολύ δυνατές, θα κινηθούν για να υλοποιήσουν τις επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή της Π.Ε. Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλη και με την συνεργασία των συλλόγων Μανιταρόφιλοι Ελλάδος, Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας, Μουσείο Μανιταριών Λάβδας και Αγροτικού  Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίου Γεωργίου και την  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ANCE (Athens Network of Collaborating Experts).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας