Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Μακεδονία

 Περισσότερα από 3.230 άτομα και σχεδόν 2.300 οχήματα ελέγχθηκαν από αστυνομικούς το περασμένο διήμερο στη δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν 247 προσαγωγές, συνελήφθησαν 20 άτομα και βεβαιώθηκαν 135 παραβάσεις.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 355 αστυνομικοί, από τις κατά τόπους υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, συνελήφθησαν ένας ημεδαπός για οφειλές στο Δημόσιο, τέσσερις ημεδαποί για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένας για αρπαγή ανηλίκου και ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων (παραβίαση όρων ασφαλούς φύλαξης).

Επίσης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους, ένας ημεδαπός για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και εννέα μη νόμιμοι μετανάστες.

Τέλος, εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες (σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού δράστη, υπηκόου Γεωργίας), τρεις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών (σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού δράστη, υπηκόου Αλβανίας).

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα κυνηγετικό όπλο, δύο οχήματα, χρηματικά ποσά και πλήθος εργαλείων (τρυπάνια, τροχοί κοπής, κομπρεσέρ, κατσαβίδια, κ.λπ.).

«Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον και στο μέλλον» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/415615/megali-astynomiki-epiheirisi-sti-dytiki-makedonia#ixzz2vdujNkra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας