Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ: 7η η Κύπρος .. 4η Ελλάδα .. χειρότερα και από τη Συρία

Tην έβδομη θέση ανάμεσα στις δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου καταλαμβάνει η Κύπρος, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Gallup.
Η Ελλάδα αναδείχθηκε ως η τέταρτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη Συρία, η οποία μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Στην κορυφή με διαφορά τεσσάρων μονάδων βρίσκεται το Ιράκ και ακολούθως το Ιράν.

Για το Ιράν ειδικά, «θύελλα» είχε ξεσπάσει θύελλα στα μέσα ενημέρωσης όταν η αστυνομία συνέλαβε έξι νεαρούς Ιρανούς επειδή ανέβασαν βίντεο στο οποίο χόρευαν το τραγούδι «Happy», του Φαρέλ Γουίλιαμς αναγκάζοντας τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί να «τουιτάρει»: «Η χαρά είναι δικαίωμα του λαού μας. Δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο σκληροί με συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την χαρά». Στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά η είδηση είχε ήδη κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας αρνητική εικόνα προς στις αρχές της χώρας.

Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Gallup για τα θετικά συναισθήματα βρίσκουν το Ιράν στην 93η θέση σε σύνολο 138 χώρών. Αντιθέτως στα αρνητικά συναισθήματα βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή, μόλις δεύτεροι πίσω από τους Ιρακινούς.

Η Gallup μέτρησε τα αρνητικά συναισθήματα πολιτών σε 138 χώρες το 2013 ρωτώντας τους «αν την προηγούμενη μέρα ένιωσαν θυμό, λύπη, άγχος, φυσικό πόνο ή ανησυχία».

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε τηλεφωνικές, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις περίπου 1.000 ατόμων από κάθε χώρα, ηλικίας από 15 ετών και πάνω.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν έπειτα από τις απαντήσεις στην ερώτηση «αν την προηγούμενη μέρα είχαν νιώσει θυμό, λύπη, άγχος, σωματικό πόνο και ανησυχία». Τα περισσότερα «ναι» τα έδωσαν -μεταξύ άλλων- και οι Έλληνες!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στον κατάλογο τα Κατεχόμενα αναφέρονται ως "Βόρεια Κύπρος" ("Northern Cyprus").

Name

Η δεκάδα των πιο δυστυχισμένων χωρών είναι η εξής:


        Ιράκ
        Ιράν
        Αίγυπτος
        Ελλάδα
        Συρία
        Σιέρα Λεόνε
        Κύπρος
        Κατεχόμενα (σ.σ την οποία αναφέρει "Βόρεια Κύπρος")
        Καμπότζη
        Λίβανος

Με πληροφορίες από Gallup, protothema.gr, ethnos.gr
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/132958#sthash.LFKEBQet.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας