Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πώς το LIFE μπορεί να βοηθήσει τις τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης

Η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες στην Ευρώπη να διερευνήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος LIFE και να επωφεληθούν από την εμπειρία των ήδη υφιστάμενων έργων μέσα από δημοσίευση στο LIFE Focus με τίτλο : «Βοηθώντας τις περιφέρειες και τους δήμους στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων».

Το έργο ARCPIN LIFE12 NAT/GR/000784 που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Γρεβενών, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Γρεβενών, την Καλλιστώ και το Φορέα Διαχείρισης Βίκου- Αώου και Πίνδου, ξεκίνησε το 2013 και αποσκοπεί στην ομαλή συνύπαρξη ανθρώπου και αρκούδας γύρω από οικισμούς στα Γρεβενά, όπου προσεγγίζουν τα μεγάλα ζώα.
Δήμοι στην Ελλάδα που επένδυσαν σε έργα Life:
Ενδεικτικά αναφέρουμε το Δήμο Άνδρου που υλοποιεί το έργο «Διαχείριση της Ζώνης Ειδικής Προστασίας της Άνδρου, για την επίτευξη διατήρησης των ειδών πτηνών προτεραιότητας που φιλοξενεί» (LIFE 10 NAT/GR/637), το Δήμο Έδεσσας για την αποκατάσταση του υγροτόπου του Άγρα, αλλά και ο Δήμος Αλμυρού, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Μάνδρας, ο Δήμος Σκύρου, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Δήμος Ασπροπύργου, ο Δήμος Σιθωνίας, ο Δήμος Σικυωνίων, ο Δήμος Φαρίδος, ο Δήμος Ηλιούπολης, ο Δήμος Κηφισιάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Ελασσόνας, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Θερμαϊκού, ο Δήμος Μαραθώνα, κ.α., επένδυσαν σε έργα του χρηματοδοτικού εργαλείου life.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις