Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ VS ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ σημειώσατε 1

Καταδίκη Καμμένου για τα CDS και πρόστιμο 100.000 ευρώ
Σε αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος με αφορμή την περίφημη υπόθεση των CDS.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του η εταιρία IJ PARTNERS με έδρα την Ελβετία χαρακτηρίζοντας ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του ότι πόνταρε -χωρίς να κατέχει ελληνικά ομόλογα- πάνω στην χρεοκοπία της χώρας, «έχοντας εσωτερική ενημέρωση για την ένταξη της χώρας σε μηχανισμό στήριξης».

Το δικαστήριο στο δια ταύτα της 28σέλιδης απόφασης αναφέρει: «Προς αποκατάσταση δε της ηθικής βλάβης που η ενάγουσα υπέστη, το δικαστήριο ενόψει της εντάσεως της προσβολής και της ευρύτατης διάδοσης των συκοφαντικών ισχυρισμών που αποδείχτηκαν ψευδείς, του βαθμού υπαιτιότητας και της εντάσεως του δόλου του εναγόμενου, που μιλούσε για στοιχεία που αποδείκνυαν τη επίδικη συναλλαγή σε CDS, τα οποία ήταν ανύπαρκτα και ουδέποτε προσκομίστηκαν, τις κατ΄ επανάληψη δηλώσεις των επίδικων συκοφαντικών ισχυρισμών και μάλιστα παρά τη διάψευση τους από την ενάγουσα, της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των διαδίκων, οι οποίοι αμφότεροι είναι οικονομικά εύρωστοι, κρίνει ότι πρέπει να επιδικαστεί στην ενάγουσα το πόσο των 100.000 ευρώ».

Στην δικαστική απόφαση γίνεται εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και τους ισχυρισμούς Καμμένου περί εμπλοκής σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο». Μάλιστα το δικαστήριο λέει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του. «Οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών». Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση η πλευρά του εναγόμενου ισχυρίστηκε πως θεωρούσε τα περιστατικά αληθή αλλά ούτε εκείνη «ισχυρίστηκε ότι είναι αληθής η καταγγελία αλλά πως διατήρησε επιφυλάξεις κατά τη διατύπωσή της», κάτι που δεν έκανε σύμφωνα με το δικαστήριο.

Πάντως το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα της εταιρίας να είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση και παράλληλα διέταξε κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί να πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ ενώ του επιδίκασε και δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη για την ίδια υπόθεση μετά από αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του Πάνου Καμμένου ο Ανδρίκος Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας