Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : H Μαθητική Έκρηξη Θα Νικήσει !

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες μαθητικές καταλήψεις που ξέσπασαν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και τους χιλιάδες νεολαίους που ξεχύθηκαν στους δρόμους σε κάθε γειτονιά και μεγάλη πόλη της χώρας. Τα σχολεία εδώ και καιρό ήταν ένα μεγάλο καζάνι που έβραζε και φτάνει η ώρα της μάχης. Οι μαθητές βιώνουν τις συνέπειες της ακραίας λιτότητας τόσο στις οικογένειές τους όσο και στις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, πρώτες ύλες ακόμα και σε αίθουσες διδασκαλίας ελέω συγχωνεύσεων στα σχολειά τους.
Τώρα ήρθε το τελειωτικό χτύπημα με το νομοσχέδιο για το ''νέο λυκειο'' και την τράπεζα θεμάτων, που έρχεται να φτιάξει το νέο σχολείο της αγοράς, αλλά πιο αυταρχικό, πιο ταξικό , για ακόμα λιγότερους και πιο αμόρφωτους νέους , με εκπαιδευτικούς μες τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Και παράλληλα με μια τεχνική εκπαίδευση πιο υποβαθμισμένη από ποτέ με όμως ακόμα περισσότερους μαθητές να στρέφονται εκεί, δηλαδή στην τυποποίηση της γνώσης, την κατάρτιση και την απλήρωτη μαθητεία για τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Οι μαθητικές καταλήψεις λοιπόν είναι πιο πολιτικές από ποτέ! Έχουν ξεκάθαρο στόχο την ανατροπή του ''νέου λυκείου'' και της τράπεζας θεμάτων, που άφησε 1 στους 4 μαθητές της 1ης Λυκείου μετατεξεταστέους(!), αλλά και κάτι παραπάνω.. Την αντίδραση σε ένα πολιτικό σύστημα που αντιλαμβάνονται ότι τους ετοιμάζει ένα μαύρο μέλλον μες στη φτώχεια, τη μιζέρια και την ανασφάλεια. Την οργή απέναντι στην κυβέρνηση και την τρόικα που υποθηκεύει στους δανειστές και τις τράπεζες το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο τον αγώνα του μαθητικού κινήματος.Με όλες μας τις δυνάμεις θα συμβάλουμε στη συγκρότηση πανεκπαιδευτικου μετώπου για την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων σε κάθε βαθμίδα και την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της σε παιδεία και εργασία, το συντονισμό και την οργάνωση του μαθητικού κινήματος και τη σύνδεσή του με το υπόλοιπο λαικό κίνημα. Επίσης προειδοποιύμε την κυβέρνηση να πάψει κάθε σκέψη για κατασταλτική αντιμετώπιση των καταλήψεων είτε κρατική, είτε παρακρατική. Κάθε γειτονιά θα γίνει προπύργιο αγώνα και μαζί με τους μαθητές θα βρίσκονται εκπαιδευτικοί, γονείς, άνεργοι, εργαζόμενοι και θα υπερασπιστούμε το δίκαιο αγώνα για μόρφωση-δουλειά-ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας