Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Στην πορεία προς την επαναδιαπραγμάτευση και την ανάταξη, ανόρθωση

.Eleftherios Tziolas (fb)
Στις αναγνωριστικές κινήσεις και στο σχέδιο που η κυβέρνηση ξεδιπλώνει προς τα κέντρα της Ε.Ε., αυτές τις μέρες, κλιμακώνοντας -τες μχρι την πρώτη Σύνοδο και το πρωτο Εurogroup, οι γραμμές υποχώρησης δεν πρέπει να είναι πρώτο μέλημα, παρά την αφόρητη πίεση των κέντρων και την εσωτερική ελλαδική υπόσκαψη. Αντίθετα, η επιμονή σ' ένα αδρό πλαίσιο επαναδιαπαραγμάτευσης με ορίζουσες αυτές της δήλωσης και των θέσεων του πρωθυποργού μετά τη συνάντηση με τον κ.Σούλτς και τη σταθερή συμπερίληψη της διαγραφής μέρους του χρέους σ' αυτό το πλαίσιο, καθώς και προβολής των πολεμικών αποζημιώσεω, μπορούν να διαμορφώσουν κατά τις διαπραγματεύσεις το βέλτιστο αρχικό πλαίσιο.

Η διαμόρφωση της στρατηγικής των δύο φάσεων : Πρώτη άμεση, εντός του τρέχοντος διμήνου, με την παράλληλη εφαρμογή ενός εμποσθοβαρούς "προγράμματος 100 ημερών", και Δεύτερη σε άλλο χρονικό βάθος (όπου η εξέταση του ελληνικού χρέους συμπροσδιορισθεί με τη συνολικότερη ευρωπαική απόφαση-ρύθμιση, μέσω διεθνούς διάσκεψης), θά ήταν μιά προγραμματισμένη εξέλιξη με βασιμότητα ελπίδων για σημαντικά και θετικά αποτελέσματα !
Κρίσιμο θέμα, πέρα από τη χάραξη, διεύθυνση και υλοποίση της στρατηγικής και των αρθωμένων σ' αυτήν επιλογών (χωρίς διγλωσίες και πολιτική διολίσθηση), θα αποτελέσει και θα καταστεί το εσωτερικό μέτωπο. Με την έννοια : της διατήρησης και ενίσχυσης του πλειοψηφικού ρεύματος, της προώθησης και υλοποίησης επιλογών ανάπτυξης, απασχόλησης, δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής, και, τέλος, αλλά όχι τελευταίο, της διοικητικής αποτελεσματικότητας.

Eλευθέριος Τζιόλας
Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις