Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δ Ι Ε Θ Ν Η Σ Η Μ Ε Ρ Α Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ω Ν 2 0 1 5

Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 Η 18η Μαΐου γιορτάζεται παγκόσμια  ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Για τον εορτασμό επιλέγεται κάθε χρόνο  ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» με στόχο  την ανάδειξη  του ρόλου των μουσείων  στη σύγχρονη κοινωνία, την προβολή προτύπων για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, ανοικτή σε συνεργασίες και την ευαισθητοποίηση  πολιτών στην προστασία και στον σεβασμό του περιβάλλοντος.
Η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και επικοινωνιακής της  πολιτικής,  συμμετέχει στον κοινωνικό προβληματισμό και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση,  στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα: «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», με σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα Γρεβενά την Πέμπτη 14,  Παρασκευή 15   και την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Πέμπτη
Εκπαιδευτική δράση  με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Γρεβενών, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών και του Αρκτούρου:
► « Άρκτος» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,       11:00-13.00


Παρασκευή
Η πόλη ένα μουσείο: Δράση με προβολή παρουσίασης αρχαιοτήτων  σε κεντρικά σημεία  των Γρεβενών

Δευτέρα: Εκπαιδευτική δράση  με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Γρεβενών, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών, Αρκτούρος:« Άρκτος» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,       11:00-13.00Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις