Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τη νεοσύστατη Οικολογική ομάδα του ΤΕΙ

Ιδρύθηκε ή καλύτερα επαν-ιδρύθηκε Οικολογική Ομάδα στο ΤΕΙ ΔΜ την προηγούμενη  εβδομάδα. Αριθμεί ήδη 22 μέλη, κυρίως φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβαλλοντος / Αντιρυπανσης Τ.Ε. Είναι μια καλή «μαγιά» που επιτρέπει  αισιοδοξία για το αύριο.
Η Ομάδα μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια παλιότερης, η οποία είχε λειτουργήσει  για έξι περίπου χρόνια στο ΤΕΙ. Τα μέλη της συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές δράσεις και εκδηλώσεις, καθώς και σε μερικά διεθνή camping εργασίας.Κύριο αντικείμενο της νεοσύστατης Οικο-ομάδας είναι η ευαισθητοποίηση στα οικολογικά προβλήματα (εντός και εκτός ΤΕΙ) και οι ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος.

Ενδεικτικές  δραστηριότητες:

·         Συμμετοχή σε παγκόσμιες καμπάνιες όπως η  κλιματική αλλαγή, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η βιοποικιλότητα κ.α

·         Τοπικά οικολογικά δρώμενα. (Η Π.Ε Κοζάνης ως γνωστό πλήττεται περιβαλλοντικά από τα ορυχεία και τις θερμοηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ)

·         Ακτιβιστικές δράσεις (δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί, events στο δρόμο, πρακτική στήριξη φιλοζωικών σωματείων)

·         Δραστηριότητες εντός ΤΕΙ (ομιλίες, οικολογικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή του Ιδρύματος)

·         Βοήθεια σε έρευνες του ΤΕΙ με αντικείμενο το περιβάλλον

·         Τοπικές εξορμήσεις σε περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος (Αρκτούρος, Βεγορίτιδα, Πρέσπες, Πίνδος)

·         Διεθνείς συνεργασίες / ανταλλαγές

Στην Οικολογική Ομάδα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές όλων των τμημάτων, καθώς και εργαζόμενοι του ΤΕΙ, καθηγητές κλπ. Δεν απαιτούνται συνδρομές, καταστατικά στην αρχική φάση.

Εκλέχτηκε μια τριμελής Επιτροπή  για το συντονισμό (σιδεροκέφαλη !). Πρώτη της δουλειά η συμμετοχή στην καμπάνια για το κλίμα ενόψει της διεθνούς διάσκεψης των ηγετών του κόσμου στο Παρίσι (COP 21) και η διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης στο ΤΕΙ.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και ανάλογη συνέχεια !

15-11-2015

Η Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας