Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας στην Πρέσπα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο μανιταρογνωσίας στην Πρέσπα που οργανώθηκε από το Δήμο Πρεσπών, το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας και το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ελλάδας.Στο σεμινάριο συμμετείχαν μανιταρόφιλοι από όλη τη Δυτική Μακεδονία που περιηγήθηκαν στα βουνά των Πρεσπών αναγνωρίζοντας και συλλέγοντας βρώσιμα μανιτάρια. Οι γνώστες εξηγούσαν στους πιο αρχάριους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε είδους και τα «κλειδιά» της αναγνώρισης.


Για το μεσημεριανό στήθηκε στο Λαιμό Πρεσπών καζάνι μανιταροφασουλάδας, με φασόλια Πρεσπών νέας εσοδείας που προσέφερε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος».

Το σεμινάριο συνεχίστηκε με παρουσίαση που έκανε ο Σταύρος Ζωγράφος στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης στο Λαιμό εστιάζοντας στην αποφυγή των δηλητηριωδών μανιταριών και την αναγνώριση των φαγώσιμων ειδών. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με έλεγχο των καλαθιών ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλοι έφυγαν με νόστιμα και ασφαλή μανιτάρια για το σπίτι.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διοργάνωση του σεμιναρίου που αναδεικνύει μια ενδιαφέρουσα πλευρά της πλούσιας βιοποικιλότητας των Πρεσπών και δήλωσε την πρόθεση του Δήμου Πρεσπών να προχωρήσει στο μέλλον στην διοργάνωση νέων, ακόμα μεγαλύτερης εμβέλειας, εκδηλώσεων μανιταροφιλίας στην Πρέσπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις