Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στις 27-06-2016, κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελου Σημανδράκου, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση του 10ου  θέματος με θέμα «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων Π.Ε. Γρεβενών».

Η Π.Ε. Γρεβενών, θέλοντας να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας στον νομό Γρεβενών, προωθεί σε συνεργασία με τους δύο Δήμους, (Γρεβενών - Δεσκάτης)  την εκπαιδευτική κοινότητα και το κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, τη διεξαγωγή έρευνας, σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Γρεβενών.
Το πρόγραμμα αφορά 25 σχολικές μονάδες του νομού μας και η εμπειρία του ΚΤΕ έδειξε ότι η ενεργειακή κατανάλωση μπορεί να μειωθεί έως και 300%.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, με μεγάλα οφέλη στην μακροοικονομία του νομού Γρεβενών.
Η εμπειρία και άριστη επιστημονική κατάρτιση του ΚΤΕ, σε συνάρτηση με την βούληση της περιφέρειας Δυτικής  Μακεδονίας, μας κάνει να αισιοδοξούμε για την ένταξη του έργου στα ευρωπαϊκά προγράμματα, στα ανάλογα μέτρα του ΣΕΣ.
Η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, ορίστηκε στους δώδεκα μήνες και εκτός από τους εξειδικευμένους επιστήμονες του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας θα χρησιμοποιηθούν και εξωτερικοί συνεργάτες, επιστήμονες με ανάλογη γνώση από την Π.Ε. Γρεβενών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε, για την ολοκλήρωση της έρευνας θα απασχοληθούν αρχιτέκτονες μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι  μηχανικοί, καθώς και ειδικότητες πληροφορικής και οικονομικών επιστημών για την στατιστική και οικονομική υποστήριξη της έρευνας.
                                 Γραφείο τύπου Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις