Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

«Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνει το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης  - ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της περιοχής για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, πραγματοποίησε δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Μεγάλο Πάπιγκο και στο Βραδέτο Ζαγορίου.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Αυγούστου, συνδιοργάνωσε με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παπίγκου και την Επιτροπή Διατήρησης και Ανάδειξης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου – Αώου, εσπερίδα στην πλατεία του Μεγάλου Παπίγκου με θέμα «Γεωπάρκο Βίκου – Αώου, ένα Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO». Στην εσπερίδα παρουσιάστηκε το Γεωπάρκο Βίκου Αώου από τον Δρ. Παναγιώτη Πάσχο, Γεωλόγο του ΙΓΜΕ, τα σπηλαιοβάραθρα του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου από τον κ. Μ. Διαμαντόπουλο, Σπηλαιολόγο, και τα σημαντικά είδη Χλωρίδας και Πανίδας στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου από τον κ. Ν. Κυριαζή, Δασοπόνο του Φορέα Διαχείρισης.
 Επίσης, την Δευτέρα 8 Αυγούστου συνδιοργάνωσε με την Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων βραδιά αστροπαρατήρησης στο Βραδέτο. Η εκδήλωση περιελάβανε ενημέρωση για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης, ομιλία του κ. Ν. Ματσόπουλου, Αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και ολοκληρώθηκε με την παρατήρηση με τηλεσκόπια πλανητών όπως π.χ. ο Κρόνος και η Σελήνη καθώς και άλλων ουράνιων σωμάτων, υπό την καθοδήγηση των μελών της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων.
Ο Φορέας Διαχείρισης επίσης σχεδιάζει την διοργάνωση δύο παιδικών εργαστηρίων την Τετάρτη 10 Αυγούστου στην Αβδέλα και την Παρασκευή 12 Αυγούστου στην Λάβδα Γρεβενών καθώς και ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 13 -14 Αυγούστου στα Κάτω Πεδινά σε συνεργασία με τον Μορφωτικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Πεδινών (Σουδενών) που θα περιλαμβάνει:
το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 10.30 π.μ. ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους στις εκκλησίες, τα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο του οικισμού των Κάτω Πεδινών (σημείο συνάντησης η Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου)
την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 18.30 το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία Κάτω Πεδινών)      
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στις μέχρι σήμερα δράσεις του και προσκαλεί για μια ακόμα φορά τους μικρούς και μεγάλους φίλους της περιοχής και της φύσης, να λάβουν μέρος στις προσεχείς εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας