Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Τα Γρεβενά ως Διεθνής Προορισμός

Μια εσωτερική ανάγκη, μας οδήγησε να μελετήσουμε αρκετά, τι σημαίνει να είσαι Γρεβενιώτης. Στην πορεία, με χαρά, διαπιστώσαμε πως δεν είναι ένας όρος που προσδιορίζει απλά ένα γεωγραφικό σημείο. Είναι ένας Τόπος, με έναν ιδιαίτερο Τρόπο έκφρασης και αυτοπροσδιορισμό μοναδικό.
Συμπεράναμε πως ο Τόπος μας, δεν είναι μόνο ένα μέρος στη γη που τυχαία έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει, αλλά ένα σημείο από το οποίο αντλούμε νοηματοδότηση. Όταν στη ζωή σου δίνεις νόημα, αναμφίβολα έχεις και ορίζοντα! Ορίζοντας στα δικά μας μάτια, σημαίνει όραμα!

Όποιος βλέπει μπροστά δεν μπορεί παρά να συντάσσεται με το όραμα και τον ορίζοντα που έχει ανάγκη αυτός ο Τόπος στις μέρες μας. Αυτό το όραμα και τον ορίζοντα μπορούν να τον δώσουν άνθρωποι που κάνουν πράξεις. Εμείς θέλουμε να είμαστε σε αυτούς. Είμαστε νέοι. Το μέλλον μας είναι το πιο ισχυρό κληροδότημα και αυτό δεν μας το άφησαν οι πρόγονοί μας, θα το συνθέσουμε εμείς διαλέγοντας ό,τι καλύτερο από την παράδοση.
Δεν ψάχνουμε να βρούμε τι μας λείπει, νιώθουμε περήφανοι για όσα έχουμε ήδη.
Φτάσαμε στο σημείο να μπορούμε με επιχειρήματα πλέον, να αποδεικνύουμε πως τα Γρεβενά δεν είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη αλλά ένας μεγάλος φορέας πολιτισμού για όλη την Ελλάδα.
Μοναδικό μουσικό ιδίωμα, αξιοζήλευτη γεωμορφία, πλούσια και ατελεύτητη σοφή λαογραφία, εκλεκτή και μοναδική γαστρονομία συνθέτουν ένα Τόπο Πληρότητας καταπληκτικό. Για όσους γνωρίζουν τα παραπάνω μεγέθη, κατανοούν ότι μιλάμε για ένα επίπεδο υπεροχής, όχι απλά σύγκρισης. Πόρους έχουμε, έμψυχο υλικό χρειαζόμαστε με πίστη στη δημιουργία κι έναν καλό συντονισμό δύναμης.
Σήμερα, ως νέοι του Τόπου αυτού και αφού ενσυνείδητα και περήφανα νιώθουμε Γρεβενιώτες, δημιουργούμε ένα άνοιγμα προς όλη την τοπική κοινωνία, την Ελλάδα και γιατί όχι τον Κόσμο. Διοργανώνουμε το φεστιβάλ Τόπος, μια διεθνή γιορτή Προορισμού και σας καλούμε. Εδώ στον Τόπο μας, τα Γρεβενά!
Στα πλαίσια του φεστιβάλ μας φιλοξενούμε τη διεθνή “περιπέτεια” πολιτισμού και αλληλεγγύης EUROP’RAID. Υποδεχόμαστε την 1η Διεθνή Διοργάνωση διάσχισης της Ευρώπης από νέους ανθρώπους. Μια περιπέτεια πολιτισμού αλλά κυρίως αλληλεγγύης. 880 νέοι κάτω των 30 ετών διασχίζουν 10.000 χλμ με 300 ιστορικά Peugeot205 και θα βρεθούν στον τόπο μας, τα Γρεβενά, στις 8 Αυγούστου 2018 για μια μεγάλη γιορτή. Νέοι από τη Γαλλία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ισπανία, και την Ιταλία. Εκεί θα σας περιμένουμε όλους σε ένα τοπικό φεστιβάλ με Μουσική, Χορό, Γαστρονομία. . . αλλά κυρίως με γρεβενιώτικη φιλοξενία!
Για εμάς τα Γρεβενά αποτελούν διεθνή προορισμό, αναμφίβολα όμως και φορέα νοήματος!

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του
https://toposfestival.gr

να δείτε το πρώτο teaser
https://www.youtube.com/watch?v=xhA5s7A6qyU

και να συνδεθείτε στην σελίδα του Φεστιβάλ Τόπος στο Facebook:
https://www.facebook.com/toposfestival.gr/


Με εκτίμηση,

Η Ομάδα Διοργάνωσης
του Φεστιβάλ Τόπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας