Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό σύλλογο απανταχού Τρικωμιωτών, οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση  στο Τρίκωμο Γρεβενών, με θέμα τα κρασιά της  Γρεβενιώτικης Γής.
Η εκδήλωση έχει ως  απώτερο σκοπό να  αναδείξει τον χώρο και τον τόπο μέσα από τα αμπέλια και το κρασί, αξιοποιώντας τη παράδοση που σηματοδοτεί το χωριό Τρίκωμο για τη παραγωγή  «κρασιών των βουνών», που διαθέτουν μια ιδιαίτερη αξία και συγχρόνως μπορούν να δώσουν  προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της αμπέλου. Τα κρασιά των Γρεβενών αποτελούν όχι μόνο αγροτική κληρονομιά αλλά και πολιτιστική ταυτόχρονα. 

Αξιόλογοι επιστήμονες-εισηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν θέματα σχετικά με την αμπελουργία, τη παραγωγή και προώθηση των τοπικών κρασιών. Ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες, μέσα από το διάλογο, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες του αμπελοοινικού τομέα.
Οι εκδηλώσεις στο Τρίκωμο θα ξεκινήσουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 από το δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου θα διεξαχθεί η ενημερωτική εκδήλωση και θα συνεχιστούν τη Κυριακή το πρωί με επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία και αξιοθέατα της περιοχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας