Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Προβολή Ντοκιμαντέρ "Το χρονικό της δικτατορίας 1967-1974" του Π. Βούλγαρη.

44 χρόνια μετά ο Νοέμβρης ζει στους αγώνες του σήμερα και η πολιτική του αναφορά τροφοδοτεί τα κινήματα λαού και νεολαίας . οι νικηφόροι αγώνες του παρελθόντος μας δειχνουν το δρομο. Από την εθνική αντίσταση, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και το Πολυτεχνείο του 73, τους μεγαλειώδεις μεταπολιτευτικούς και εργατικούς αγώνες και τα νεολαιίστικα και φοιτητικά κινήματα, η συλλογική μνήμη και οι αγώνες του λαού για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,η μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμο την εξαθλίωση, την καταπίεση, τον συμβιβασμό και την καταστολή αναζητά ακόμα επίμονα το δίκιο της .
Στα χνάρια εκείνων, λοιπόν, που κατάφεραν με όπλο τον ανυποχωρητο αγωνα να ανατρέψουν μια καθιερωμένη τάξη πραγμάτων που ήθελε τον λαϊκό παράγοντα να είναι απών από την πολιτική ζωή του τόπου για μια ολόκληρη εποχή. Στο δρόμο εκείνων που με τη ζωή τους σφράγισαν του αγώνες μιας ολόκληρης εποχής να κρατήσουμε ζωντανό το ανατρεπτικό μήνυμα της εξέγερσης. Σε μια εποχή που οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες και εξαθλιώνονται οικονομικά όλο και περισσότερα στρώματα του πληθυσμού, σε μια εποχή όπου αμφισβητείται εκ νέου η δυνατότητα της νεολαίας να παλέψει για το μέλλον που αυτή επιθυμεί, σε μια εποχή που η ιστορία παραχαράσσεται βίαια στα τηλεοπτικά παράθυρα και ο πόλεμος είναι και πάλι παρών ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΕ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΔΟΤΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις