Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Οι μαθητές της Ε΄τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου με συνοδό τους τη δασκάλα τους Σοφία Ζιάκα, στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας της ενότητας “Βιβλία και βιβλιοθήκες”, επισκέφτηκαν τη ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Γρεβενών.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους  χώρους της Βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τον αριθμό των βιβλίων της, για το πώς γίνεται η  επιλογή τους, γενικότερα για όλη τη διαδικασία επεξεργασίας του υλικού μέχρι να τα δουν οι αναγνώστες στα ράφια. Επίσης, ενημερώθηκαν  για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης και για το Κέντρο Πληροφόρησης. Ο ενθουσιασμός τους ήταν έντονος   στη διάρκεια της ενημέρωσης και τον εκδήλωσαν βομβαρδίζοντας τις βιβλιοθηκονόμους με ερωτήσεις.

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, επέλεξαν με ποια  συγγραφέα από τις δύο προτεινόμενες (Ζώρς Σαρή -Άλκη Ζέη) θα ασχοληθούν και αναζήτησαν τα βιβλία τους. Αφού τα εντόπισαν ανέβηκαν στο αναγνωστήριο. Αναζήτησαν πληροφορίες και  εικόνες για τη ζωή και το έργο των συγγραφέων στο έντυπο υλικό της βιβλιοθήκης και  στο διαδίκτυο.
Όλα αυτά τα μετέφεραν σε χαρτί  και έφτιαξαν δυο υπέροχα πόστερ με όλες τις πληροφορίες για τις δυο συγγραφείς. Εμπνευσμένα από την εργογραφία, πήραν μία λέξη από κάθε τίτλο και  δημιούργησαν ένα ευφάνταστο ποίημα και  μια εξαιρετική ιστορία. Στο τέλος, οι ομάδες παρουσίασαν τα έργα τους επιβραβεύοντας η μία την άλλη.
Απόλαυσαν πραγματικά την γνωριμία με τις συγγραφείς και έγιναν και τα ίδια συγγραφείς και ποιητές παίρνοντας μαζί τους τα έργα για να στολίσουν  την τάξη τους. Χαρούμενα μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία και μας χαιρέτησαν με το πιο γλυκό τους χαμόγελο.
Συντονισμός και υλοποίηση δράσης : Θεολογία Ταρλατζή, Αικατερίνη Βάϊου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας