Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΤΣΑΚΑΛΙΑ».

Η παρούσα επιστολή αποτελεί διαμαρτυρία- καταγγελία για την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην γέφυρα της Καλαμπάκας, στην περιοχή «Τσακάλια» της πόλης των Γρεβενών. 
Η φωτογραφία που αποστέλλω αφορά την εν λόγω  γέφυρα.
Οι παρακάτω παρατηρήσεις μου τεκμηριώνουν την, απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη ζωή των πεζών, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γέφυρα.

-Σε όλο το μήκος της γέφυρας  υπήρχαν φθορές λόγω του ότι τα νερά  της βροχής δημιουργούσαν λίμνες στο κέντρο. Η προσπάθεια ασφαλτόστρωσης, εργασία που ορθώς έγινε, επέφερε κάποια  προστασία της γέφυρας από τις προαναφερθείσες φθορές. Ωστόσο κατά την διάρκεια των εργασιών αυτών δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος για να επιβλέπει τις εργασίες με αποτέλεσμα η κλίση της ασφάλτου  να είναι στο κέντρο της γέφυρας  και όχι αντίθετα προς την εξωτερική  πλευρά όπως ήταν τεχνικά σωστό να γίνει. Έτσι, με την πρώτη βροχόπτωση δημιουργήθηκε  ένα  μεγάλο ρυάκι στο κέντρο της γέφυρας και με την  πρώτη παγωνιά θα επανέλθουν οι φθορές.
- Όπως  εμφανώς διακρίνεται  στη φωτογραφία η γέφυρα, η οποία είναι διπλής κυκλοφορίας και ιδιαιτέρως στενή, δεν διαθέτει, το αυτονόητο, διάβαση  πεζών. Αυτό αυτομάτως αυξάνει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πεζοί αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να χτυπηθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα ή/και να γλιστρήσουν πάνω σε αυτά όταν χιονίζει.
- Επίσης τα προστατευτικά κάγκελα που υπάρχουν είναι σε χαμηλό ύψος και δεν προστατεύουν επαρκώς τους πεζούς. Εύκολα μπορεί, λοιπόν, κάποιος πεζός από λάθος κίνηση ή στην προσπάθεια του να αποφύγει κάποιο όχημα να πέσει μέσα στον ποταμό.
Με βάση τις παραπάνω παρατηρήσεις εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
Μήπως οι υπεύθυνοι περιμένουν να έχουμε κάποιο θανατηφόρο δυστύχημα  όπως συνέβη στην γέφυρα των ΚΤΕΛ,  για να ευαισθητοποιούν και να κατασκευάσουν διαβάσεις  πεζών?
Μήπως οι κάτοικοι της περιοχής «Τσακάλια» αλλά και όλων των παραπάνω συνοικιών που κάνουν καθημερινά χρήση της γέφυρας, αν και πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλη,  είναι δημότες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας?
Καλούμε κάθε υπεύθυνο να πάρει άμεσα και σοβαρά θέση επί του θέματος και να εισηγηθεί επίσης άμεσα την επίλυση των προβλημάτων που εκτέθηκαν παραπάνω.

                                      Θωμάς   Δημητριάδης    Βλάμης   
                                               Δημότης   Γρεβενών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας