Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2019 της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και μαζί του αποχαιρετήσαμε και αυτή τη χρονιά τις καλοκαιρινές δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών, που  άρχισαν στις 19/6/2019 με θέμα «Βουτιές στη γνώση και στη δημιουργία». Την Πέμπτη 29/08/2019 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των δράσεων με τη γιορτή λήξης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και γέμισε με χαρά τα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης.
Από νωρίς το απόγευμα  άρχισαν να καταφτάνουν στον χώρο του παιδικού τμήματος  τα παιδιά, οι  γονείς, οι παππούδες και γιαγιάδες που τίμησαν  τις καλοκαιρινές δράσεις και αγάπησαν τον χώρο αυτό. Με χαμόγελο, ανυπομονησία και ενθουσιασμό ήρθαν να δουν και να θυμηθούν την έκθεση, όλα όσα είχαν διαβάσει, παρατηρήσει, πειραματιστεί, ερευνήσει, κατασκευάσει, αφηγηθεί  καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι μικροί μας φίλοι έδειχναν με περηφάνια τα έργα τους, δηλαδή τί έκαναν όλο αυτό τον καιρό, πώς πέρασαν, στους δικούς τους ανθρώπους και εκείνοι τους επιβράβευαν για όσα έβλεπαν, άκουγαν και  κατάφεραν να αποκομίσουν και να δημιουργήσουν. Στη συνέχεια, αφού κεραστήκαμε από τα λαχταριστά εδέσματα που προσέφεραν οι γονείς των παιδιών, ήρθε η ώρα για παιχνίδι!
Στήσαμε το σκηνικό του κουκλοθέατρου και το κάθε παιδί με την κούκλα που είχε κατασκευάσει στο τελευταίο εργαστήριο  που παρακολούθησε, παρουσίασε τη δική του ιστορία στο κοινό. Τα παιδιά  και όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με προσοχή τα θεατρικά έργα διασκεδάζοντας με την ψυχή τους. Στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν υπέροχες καρτούλες  με συγκινητικά μηνύματα γεμάτα  αναμνήσεις, ενθουσιασμό και  συναίσθημα. Έπειτα τους μοιράστηκαν δωράκια(μπρελόκ) με σύνθημα «Αγαπώ τη βιβλιοθήκη».
Όλοι μικροί και μεγάλοι γίναμε μια μεγάλη παρέα συζητήσαμε, ακούσαμε μουσική, γελάσαμε και αποχαιρετήσαμε τη βιβλιοθήκη βγαίνοντας αναμνηστικές φωτογραφίες και μοιράζοντας ενθύμια συμμετοχής σε κάθε παιδί.
Με μια μεγάλη αγκαλιά  δώσαμε υπόσχεση όλα τα παιδιά  να  συνεχίσουν να επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη και να δανείζονται βιβλία  κατά τη διάρκεια της χρονιάς!
Τα δεδομένα των εργαστηρίων
Αριθμός εργαστηρίων:28
 Εθελοντές που στήριξαν το πρόγραμμα: 25
Παιδιά που παρακολούθησαν τα εργαστήρια: 825
Βιβλία που δανείστηκαν: 789
Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας που για μία ακόμα χρονιά συνέβαλαν καταλυτικά στις απολαυστικές  «Βουτιές στη γνώση και τη δημιουργία» :Βανιώτη Δέσποινα, Δεμερτζίδου Ευδοκία, Ευταξία Βασιλική,  Ζαμανάκου Μαρία, Ζέρβα Στέλλα, Ιορδανίδου  Φανή, Καραγιάννη Συμεών, Κλεισιάρη Αντώνη, Κολονίτσιου Φανή, Λέτσιου Σταυρούλα, Λιάνα-Τολίκα Βασιλική, Λιοσάτο Μάκη, Λόλα Ζωή, Μήττα Λίτσα, Μπάμπου Σοφία, Μωυσιάδη Χρύσα, Ντόνα Ειρήνη, Παπαστεργίου Στέλλα, Πλιάτσου Περιστέρα, Ράμμου Μαρία,  Ραπτόπουλος  Σωτήρης, Σίμου Δήμητρα, Τζιαναμπέτης Κώστας, Φωτίου Μαρία

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, τα ΓΑΚ Γρεβενών, το Κέντρο Πρόληψης Ορίζοντες Γρεβενών, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού πάρκου Βόρειας Πίνδου και τη Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων Γονέων Εν Δράσει για την άψογη συνεργασία που είχαμε για ακόμα μία χρονιά μαζί τους.
Ευχαριστούμε την Αικατερίνη Βάιου αποσπασμένη εκπαιδευτικό στη βιβλιοθήκη  που συμμετείχε με όρεξη και μεράκι στο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Επίσης, την Ιωάννα Χατζηγιαννίδου φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης Ιωαννίνων που πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση τους καλοκαιρινούς μήνες βοηθώντας με την ενεργή της παρουσία, τον ενθουσιασμό και το μεράκι σε όλες τις  καλοκαιρινές δράσεις.
Ευχαριστούμε τους γονείς για την εξαιρετική τους συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών δράσεων, αλλά και για τις γευστικές τους δημιουργίες  που στόλισαν το μπουφέ της τελετής λήξης ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Αλλά ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα παιδιά που με την ενεργή τους συμμετοχή, τον ενθουσιασμό τους και τα χαμόγελά τους μας παρέσυραν κι εμάς στον  βυθό της γνώσης και της δημιουργίας.
 Η συντονίστρια των καλοκαιρινών δράσεων 2019
Θεολογία Ταρλατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας