Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ  Συνέλευση – Συγκέντρωση Δευτέρα 2-9-2019 Αίθουσα
Εργατικού Κέντρου Γρεβενών
ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
Γρεβενίωτες, Γρεβενιώτισσες
Είμαστε εντελώς αντίθετοι και ζητούμε  να μην γίνει το «ΜΙΚΡΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 3.2 MW ΣΤΟΝ Π. ΒΕΝΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τ.Κ. ΣΠΗΛΑΙΟΥ & ΤΡΙΚΩΜΟΥ Δ.Ε. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΙΑΚΑ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ», ενός τέτοιου έργου που θα προκαλέσει αλλοίωση του περιβάλλοντος στην προστατευμένη περιοχή Δικτύου NATURA με κωδικό GR1310004 και ονομασία «Όρη Όρλιακας και Τσούργιακας».

Στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Σπηλαίου & Τοπικής Κοινότητας Τρικώμου έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός λόγω, του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της άγριας, μοναδικής και απαράμιλλης ομορφιάς του περιβάλλοντος, χαρακτηριστικό μνημείο φύσης το φαράγγι της Πορτίτσας όπου και καταλήγει η λεκάνη κατάκλισης του φράγματος.Με την κατασκευή του φράγματος θα αλλοιωθούν , θα τραυματιστούν, θα διαταραχθούν τα φυσικά οικοσυστήματα και θα υπάρξει ανισορροπία και φυσικά μεγάλη αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση του ρου στην συγκεκριμένη περιοχή.
Θέλουμε να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε ανέπαφο το περιβάλλον στις επόμενες γενιές. Δεν θέλουμε καμία παρέμβαση στο περιβάλλον.
Λέμε όχι στην κατασκευή του έργου που θα προκαλέσει Περιβαλλοντολογική αισθητική υποβάθμιση.
Καταστροφή της βιοποικιλότητας της περιοχής που θεωρείται προστατευμένη (NATURA). Το έργο θα βλάψει είδη πανίδας και χλωρίδας. Παρέμβαση στη φυσική ροή του ποταμού ΜΕ ΑΠΟΚΟΠΗ της επικοινωνίας σε μήκος 1.5 κμ
Μείωση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο ποτάμι. Αποκοπή των ανθρώπων τη φύση αρμονική συνύπαρξη και ουσιαστική προστασία της.
Δέσμευση της περιοχής από άλλες χρήσεις, όπως τουριστικές δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον.
Εξολοκλήρου δημιουργία του έργου χωρίς σχεδιασμό, βασισμένο στη λογική του κέρδους, με τους όρους της ιδιοτικοποίησης της ενέργειας που από κοινωνικό αγαθό γίνεται προϊόν κέρδους.
Πολύ Μικρό ισοζύγιο οφέλους – κόστους.
Πολιτικές ευθύνες έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο με όργανο της τη διοικητική περιφέρεια, που ενέκρινε το έργο παρά τις αντιδράσεις κοινοτήτων, συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας