Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την πολυεθνική εταιρεία Huawei

 Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπογράφεται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Mr. Chen Qingwei, EVP of Huawei South Balkan Region στην Ελλάδα, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο διεθνές πρόγραμμα Huawei ICT Academy. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Huawei ICT Academy πραγματοποιείται μέσω του Εργαστηρίου Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), υπό την διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Μαλαματής Λούτα. 

Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής, θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια, παρουσίαση του προγράμματος Huawei ICT Academy στους φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Σχετικά με την πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία Huawei ICT Academy είναι μια μη κερδοσκοπική σύμπραξη της Huawei με εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο και έχει ως στόχο την παροχή γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την πιστοποίηση των φοιτητών, με άμεσο αντίκρισμα στη βιομηχανία και την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θεσμοθετήθηκε το 2015, καθοδηγείται από την Huawei και υλοποιείται μέσα από ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο Ακαδημιών και καθηγητών - φοιτητών. 


Οφέλη για φοιτητές

Μέσω της Ακαδημίας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν μαθήματα, καθώς και να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης. Η εκπαίδευση παρέχεται χωρίς κόστος για το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές και αφορά εξειδικευμένους και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς που σχετίζονται με αντικείμενα σπουδών του Πανεπιστημίου, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), το Internet of Things (ΙοΤ), οι Υποδομές Cloud Computing, η Διαχείριση Big Data, τα Ασύρματα Δίκτυα (Wireless Networks), η Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, οι Τεχνολογίες 5G, και οι Επικοινωνίες Δεδομένων, Δρομολόγηση, Μεταγωγή (Data Communications, Routing and Switching). 

Οι φοιτητές αποκτούν πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες, πρότυπο βιομηχανικό εξοπλισμό και εργαλεία προσομοίωσης της βιομηχανίας ΤΠΕ και λαμβάνουν εκτενή θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με online - offline μαθήματα και άλλο εκπαιδευτικό υλικό. Για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης της Huawei στα διδαχθέντα αντικείμενα, παρέχεται εκπτωτικό κουπόνι ή ακόμη και δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής. 

Επιπλέον, μέσω της Ακαδημίας οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως είναι ο ICT Competition, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από την εταιρεία Huawei, διεκδικώντας αντίστοιχες διακρίσεις. Ανάλογα με την επίδοσή τους επίσης λαμβάνουν ευκαιρίες απασχόλησης ή / και υποτροφίες από τη Huawei. 

Άλλος ένας στόχος της Huawei ICT Academy είναι η ανάδειξη ταλαντούχων φοιτητών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Μέσω της πρωτοβουλίας ICT Talent Alliance Job Fair, που διοργανώνεται μέσω του προγράμματος, επιτυγχάνεται η άμεση διασύνδεση φοιτητών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΤΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας