Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών με τον Κυνηγετικό Σύλλογο προς αξιοποίηση του Εκτροφείου Θηραμάτων


Σε άριστο κλίμα και με διάθεση δράσης και συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιου, με μέλη του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρεβενών, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες ανάληψης από κοινού δράσης της Περιφερειακής Ενότητας και του Συλλόγου με σκοπό την αξιοποίηση του Εκτροφείου Θηραμάτων, που βρίσκεται στο περι-αστικό δάσος της πόλης των Γρεβενών, εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί στην Εθνική Οδό Γρεβενών-Τρικάλων.

Το Εκτροφείο Θηραμάτων βρίσκεται εντός ενός πολυποίκιλου τμήματος του φυσικού περιβάλλοντος της περι-αστικής ζώνης των Γρεβενών, και παρουσιάζει εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξής του, με σκοπό τον εμπλουτισμό της τοπικής πανίδας, αλλά και την αναψυχή και εκπαίδευση Γρεβενιωτών και επισκεπτών της περιοχής μας. Ειδικότερα, ο χώρος του Εκτροφείου παρέχει την υποδομή για εγκατάσταση και αναπαραγωγή εντός του μίας πληθώρας ζώων, από διάφορα πτηνά, όπως η πέρδικα και το παγώνι, ως και μικρά θηλαστικά, όπως ο λαγός και το ζαρκάδι. Με την κατάλληλη διάπλαση του χώρου, υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός μικρού πάρκου στο Εκτροφείο, το οποίο θα δύνανται να επισκεφθούν οι φυσιολάτρες, αλλά και σχολικές ομάδες στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας με σκοπό την επαφή και τη διάδραση των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.

Από πλευράς του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρεβενών εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τη συμβολή στο παραπάνω έργο με κάθε μέσο, τόσο σε έμψυχο, όσο και σε υλικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του Συλλόγου συμμερίστηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης, που τόνισε πως ένα τέτοιο έργο θα δώσει πνοή ανάπτυξης, αλλά και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, στον τόπο.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν πως η συνεργασία τους είναι και δυνατή και επιθυμητή, και ανέπτυξαν ένα πρωτόλειο πλάνο δράσης, και ο καθένας χωριστά, αλλά και από κοινού, προκειμένου η αξιοποίηση του Εκτροφείου προς τους παραπάνω σκοπούς να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατόν.  

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας