Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Το πρώτο στην Ελλάδα που εισάγει την τεχνολογία του μέλλοντος Βlockchain

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για μία ακόμη φορά πρωτοπορεί και καθίσταται το πρώτο ακαδημαϊκό Ίδρυμα στην Ελλάδα, που εισάγει την τεχνολογία αιχμής Blockchain στη λειτουργία του για την πιστοποίηση των ψηφιακών εγγράφων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).

Μέσω της πλατφόρμας Blockchain, διασφαλίζεται η ασφαλής έκ



δοση και η διακρίβωση της εγκυρότητας των ψηφιακών εγγράφων και πιστοποιητικών που εκδίδονται με την κατά ISO 9001:2015 εσωτερική διαδικασία που εφαρμόζεται στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, θωρακίζεται η  ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και μειώνεται τόσο το κόστος των συστημάτων και διαδικασιών διαχείρισης όσο και ο χρόνος που απαιτούνταν για τον έλεγχο  γνησιότητας.  

«Αποτελεί στρατηγική επιλογή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να ενσωματώνει στην καθημερινή του λειτουργία τις νέες τεχνολογικές τάσεις και να  συμβαδίζει με κάθε τι που αφορά τις βέλτιστες πρακτικές στις ψηφιακές υπηρεσίες», δήλωσε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος, ανακοινώνοντας την έναρξη του πρωτοπόρου αυτού έργου.

Την εφαρμογή της υπηρεσίας «Blockchain certification of ISO docs» στη λειτουργία του ΕΛΚΕ έχει αναλάβει η εταιρεία  NewCo Α.Ε. με σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση σε ανάλογα έργα. 

Μέσα από την τεχνολογική επανάσταση του blockchain, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας καινοτομεί και εξελίσσεται σε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο Πανεπιστήμιο στην κατεύθυνση του εθνικού στόχου της ψηφιακής μετάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας