Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

 


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ    Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                     

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών 

 Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απεργούμε γιατί :

Δεν «προσαρμοζόμαστε» στην πολιτική φτωχοποίησής μας και ανέχειας, την στιγμή που  μεγάλοι επιχειρηματικοί  όμιλοι και μεγαλοβιομήχανοι  αυξάνουν  συνεχώς τα κέρδη τους.

Εδώ και  12 χρόνια όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%.

Δεν ανεχόμαστε να  ζούμε με τα ψίχουλα, τα επιδόματα, με δελτία pass και voucher, με την κατάργηση  της εισφοράς αλληλεγγύης με όφελος από 0,00 έως 1,83 € την ημέρα, για να μας ρίξει η κυβέρνηση στάχτη στα μάτια και  να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που για πάνω από δέκα χρόνια «κατακρεουργούν» τους μισθούς μας.

Δεν αντέχουμε άλλο τις συμβάσεις λάστιχο, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να αυξάνονται κατακόρυφα στο δημόσιο, το πάγωμα των προσλήψεων να συνεχίζεται , τις τεράστιες ελλείψεις στο  δημόσιο σύστημα Υγεία, την Παιδεία, τους ΟΤΑ , τις Περιφέρειες και τις άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, 

Δεν μπορούμε άλλο να ζούμε με τον φόβο του ανοίγματος ενός ακόμα λογαριασμού ρεύματος, όταν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θησαυρίζουν με τα δικά μας χρήματα.. Να ζούμε με την αγωνία αν θα μπορέσουμε φέτος το χειμώνα να ζεστάνουμε τις οικογένειές μας, αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες σε διατροφή και αγαθά πρώτης ανάγκης με την ακρίβεια να έχει πιάσει ταβάνι.

Δεν προσαρμοζόμαστε στην λογική του «περίμενε» και των παλιών που τους ζήσαμε και των νέων επίδοξων «σωτήρων».

Παίρνουμε την υπόθεση των διεκδικήσεων στα χέρια μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας  με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά φτώχεια και πολέμους. Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για βασικά αγαθά, ρεύμα, φθηνά καύσιμα.

Δεν προσαρμοζόμαστε-Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι σε δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα δίνουμε την δική μας απάντηση.

Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε:

Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του  13ου και 14ου μισθού – Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο. - Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας - Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας - χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.

Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

 ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών 

 Ν.ΤΜ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας