Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ανοιχτή επιστολή του Υποψηφίου Δημάρχου Κυριάκου Ταταρίδη προς τους συμπολίτες της Μηλιάς

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

   Είναι αλήθεια πως περίμενα κάποιες αντιδράσεις από τους Φορείς της Κοινότητας της Μηλιάς κάτι που φυσιολογικά και ανθρώπινα ανέμενα να συμβεί γιατί ο καθένας μας διακρίνεται από μια προσωπική αντίληψη για τα δημόσια πράγματα πόσο μάλλον όταν βρίσκονται στο περιβάλλον που ζει.

   Δεν ζούμε σήμερα σε μια περιοχή με τα χωριά μας απομονωμένα μεταξύ τους. Είμαστε σε μια ανοιχτή κοινωνία με την τοπική οικονομία να διαπερνά τον τρόπο και τις συνθήκες ζωής όλων μας και δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το χωριό μου και το χωριό σου, όταν πρόκειται να αναλάβουμε και να διαχειριστούμε σημαντικά ευρήματα που επηρεάζουν την ζωή στο σύνολο του Δήμου μας.

   Ο συγκεκριμένος χώρος που βρέθηκαν τα ευρήματα δεν είναι αρχαιολογικός χώρος, όπως η Βεργίνα, οι Φίλλιποι και το Δίον, όπως κάποιοι είπαν, αλλά διάσπαρτα ευρήματα σε μια αμμώδη περιοχή, χωρίς κτιριακή υποδομή και για αυτό συλλέγονται και μεταφέρονται στον πλέον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν.

   Τα Γρεβενά και η Μηλιά είναι στην ίδια γειτονιά και, μην ξεχνάμε, ότι το ένα από τα δύο ζευγάρια των χαυλιοδόντων που εκτίθενται στην Μηλιά, βρέθηκαν στα «Αμπέλια» της πόλης των Γρεβενών.

   Έχουμε ιερό καθήκον να αξιοποιήσουμε αυτά τα σπάνια ευρήματα, που μας πρόσφερε αναπάντεχα η περιοχή μας και να πετύχουμε την πολλαπλασιαστική τους αξία, για να συμβάλουμε με αυτόν τον τρόπο στην τόνωση της τοπικής μας κίνησης και κατ’ επέκταση στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.

   Δεν επιτρέπεται καμιά μορφής άγονης αντιπαλότητας που δεν οδηγεί πουθενά. Τα ευρήματα δεν μπορούν να αδικούνται με τον τρόπο που προβάλλονται σήμερα.

   Χρειάζονται την κατάλληλη θεαματική και κεντρική προβολή με τα μαμούθ της εποχής σε φυσική κλίμακα, ώστε όλος ο κόσμος να τα θαυμάσει αλλά και ο τόπος μας να δεχθεί μια ένεση οικονομικής ανάτασης.

   Δεν μπορούμε αγαπητοί μας συμπατριώτες της Μηλιάς να προτάσσουμε τον ατομικό μας εγωισμό για το ότι είναι δικά μας και βρέθηκαν κοντά στο χωριό μας, όταν μπορεί να προκύψει κάτι ευρύτερο που θα αλλάξει την οικονομία του Δήμου μας και φυσικά, και της ίδιας της Μηλιάς. 

   Όσον αφορά τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν στην επιστολή σας (όπως η Βεργίνα, κ.τ.λ.), θα χρειαστεί να βρεθούμε σε μια συνάντηση, ώστε να κάνουμε μια συζήτηση ουσίας.

Και πέραν τούτων, δεσμεύομαι να αποδοθεί ανταποδοτικά προς την Μηλιά τμήμα από τα οφέλη που θα προκύψουν.

Καλές γιορτές με υγεία, ειρήνη και αγάπη.

Μετά τιμής,

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γρεβενών

Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας