Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ν. ΤΜ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το δίκαιο αγώνα των Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, που παλεύουν για ένα Νοσοκομείο  πλήρες στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό και συμμετέχει στην συγκέντρωση που πραγματοποιούν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών είναι αποκαρδιωτική και τραγική και δυστυχώς αυτή επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. Τα τελευταία χρόνια λόγω των πολιτικών της υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που δυστυχώς ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει και σημερινή κυβέρνηση, οι ελλείψεις γιατρών σε πολλές ειδικότητες είναι τεράστιες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μεν λιγοστοί γιατροί να εργάζονται ασταμάτητα και σε δύσκολες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό, οι δε πολίτες για να βρουν την υγειά τους πολλές φορές να αναγκάζονται να μετακινούνται χιλιόμετρα  μακριά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος με μαζικούς μόνιμους διορισμούς γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με το νέο νόμο υποβαθμίζει, ξηλώνει και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, διαλύει την όποια πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη, ενισχύει προκλητικά και γιγαντώνει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, αποτελειώνει το ΕΣΥ,  βάζει την ταφόπλακα του.

Η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, η ύπαρξη του ΕΣΥ   δεν αφορά μόνο τους γιατρούς , αφορά όλους τους πολίτες. 

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία , τους εργαζόμενους να στηρίξουν την κινητοποίηση που πραγματοποιούν οι γιατροί   και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση  την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία, να παλέψουμε για :

Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών  με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  όλων των ειδικοτήτων  

Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος τερατούργημα που βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ 

Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και  να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας