Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Πολιτικό Καζαμίας ... του Μάκη Λιοσάτου

Αγαπητοί φίλοι το 2023 είναι μια χρονιά ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Έτσι αποφάσισα να εκδώσω ένα πολιτικό Καζαμία, ώστε να ξέρετε κι εσείς τι πρόκειται συμβεί από εδώ και πέρα...

 Μάιος :

Διενέργεια εθνικών βουλευτικών εκλογών.
1ο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ.
Ο Περισσός διαμαρτύρεται σύσσωμος.
Ο γενικός γραμματέας δηλώνει πως μια νίκη στις εκλογές δεν προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος. Οι βουλευτές παραιτούνται, καταθέτοντας μηνήσεις κατά παντός υπευθύνου για το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ιούλιος:

Διενέργεια 2oυ γύρου εθνικών βουλευτικών εκλογών.
1ο κόμμα αναδεικνύεται η '' Ανταρσία ''.
Οι βουλευτές της όμως παραδίδουν τις έδρες τους, ως οφείλουν σύμφωνα με τις αρχές και τις διακηρύξεις του κόμματος. Οδεύουμε για 3ο γύρο εκλογών.

Αύγουστος:

Διενέργεια 3oυ γύρου εθνικών βουλευτικών εκλογών.
Τα μπάνια του λαού οδηγούν σε ρεκόρ αποχής από τις κάλπες.
1ο κόμμα αναδεικνύεται η '' Ελληνική Λύση ''.
Οι βουλευτές της όμως παραιτούνται και εισχωρούν στη Ν.Δ.
Αυτή με τη σειρά της κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταβατική Κυβέρνηση Τεχνοκρατών αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Ελλάδος.
Προσωρινός πρωθυπουργός χρίζεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βαμβακούλας, που φτιάχνει μια τετραμελή επιτροπή, αποτελούμενη από δύο άτομα, για να σώσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εεεεε... συγνώμη, το Ελληνικό κράτος.
Πρώτη απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης, οι επόμενες εκλογές να διεξαχθούν με το σύστημα 5-4-1. Για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχει συμφωνία και κοινή αποδοχή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Οι αρχηγοί των κομμάτων καταλήγουν σε μια κοινή δήλωση:
'' To 5-4-1 είναι το σύστημα που ταιριάζει στον 'Έλληνα. Έχει βγάλει την Ελλάδα πολλές φορές από δύσκολη θέση. ''

Οκτώβριος: 

Διενέργεια δημοτικών εκλογών. Στα Γρεβενά ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά ΔΕΝ κατεβάζει υποψήφιο δήμαρχο. Άλλωστε ΔΕΝ το έπραξε ακόμα και όταν ήτανε κυβερνών κόμμα, τώρα θα το κάμει ;
Τελικά κατεβαίνουν δέκα συνδυασμοί από την Ν.Δ. και ένας του Κ.Κ.Ε.
Έτσι, με έντεκα συνδυασμούς στην πόλη των Γρεβενών, σχεδόν όλοι οι πολίτες είναι υποψήφιοι. Η μάχη του σταυρού είναι ένα τεράστιο μπέρδεμα. Όλοι κυκλοφορούν με μια εκλογική κάρτα στα χέρια, άλλα δεν έχουν που να την μοιράσουν. Στα σόια γίνεται σφαγή. Μπατζανάκια κι αδερφές μαλώνουν μεταξύ τους και οι ψήφοι δεν βγαίνουν με τίποτα. O τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κάνει αίτημα να αναλάβει για άλλα 10 χρόνια ο απερχόμενος δήμαρχος.

Δύο ημέρες μετά τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης υποψηφιoτήτων, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει συγκέντρωση σε καφενείο και ανακοινώνει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος.

Δεκέμβριος:
Η Βουλή κλείνει για τις χειμερινές διακοπές. Ελλείψει σταθερής κυβέρνησης, δεν κατατίθεται προϋπολογισμός. Έτσι, για όλο το 2024 μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε.
ΥΟLO Έλληνες.  Άντε και του χρόνου.

INFO:
Τα γεγονότα είναι προϊόν μυθοπλασίας, και τα πρόσωπα που αναφέρονται, προφανώς δεν έχουν προβεί ποτέ σε τέτοιες πράξεις, ή δηλώσεις.

by: Μάκης Λιοσάτος
Δημοσιογράφος-καθηγητής μαγειρικής-καλλιτεχνικός διευθυντής-μοντέλο-παρουσιαστής-influencer...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας