Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Ιδρύθηκε η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ η οποία αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και άλλων Φορέων Κ.ΑΛ.Ο) της Περιφέρειά μας και η οποία έχει τον διακριτικό τίτλο Ε.Φ.Κ.ΑΛ.Ο.ΔΥ.Μ. Τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι 10 και ο σκοπός της είναι μη κερδοσκοπικός και κοινωφελής και σύμφωνος με το άρθρο 9 του νόμου 4430/2016, ΦΕΚ 205/Α/31-10-2016 «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της» και προσδιορίζεται στη δημιουργία υποστηρικτικής δομής για την προαγωγή, συντονισμό και διάδοση των δραστηριοτήτων συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας των μελών της και στην ανάπτυξη των αρχών της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. 

Η Ε.Φ.Κ.ΑΛ.Ο.ΔΥ.Μ διοικείται από τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους: 

ΒΑΝΙΔΗ ΧΑΡΗ (Πρόεδρος)

ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Αντιπρόεδρος) 

ΠΑΠΑ ΣΩΤΗΡΙΟ (Ταμίας)

Μετά την εκλογή του ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Κ.ΑΛ.Ο.ΔΥ.Μ δήλωσε : «Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό άξονα ανάπτυξης του τόπου μας, ειδικά στις μέρες μας. Δυστυχώς δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε, όχι μόνο στην Περιφέρειά μας αλλά και στη χώρα γενικότερα. Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε και να ενδυναμώσουμε το οικοσύστημα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στην Περιφέρειά μας. Άμεσα το νέο Δ.Σ θα καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν μέλη και άλλες ΚΟΙΝΣΕΠ ενώ δρομολογήθηκε ήδη η εγγραφή μας στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων ΚΑΛΟ, που είναι το τριτοβάθμιο όργανό μας, ώστε και επίσημα να αποκτήσουμε φωνή και εμείς και να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ε.Φ.Κ.ΑΛ.Ο.ΔΥ.Μ: Κασομούλη 12, Κοζάνη, τηλέφωνο 2461040033, e-mail: efkalodym@gmail.com, Υπεύθυνη Επικοινωνίας : ΛΙΟΥΜΠΑ ΑΝΝΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας