Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή

Το ΔΣ του Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών στις αρχές του Οκτώβρη απεύθυνε  κάλεσμα στους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας και στους μαθητές μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες που συρρέουν στη χώρα μας. Η ανταπόκριση πραγματικά υπήρξε συγκινητική. Την Τρίτη 20 Οκτώβρη  το υλικό που συγκεντρώθηκε, παραδόθηκε σε σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης μέσο των οποίων θα φτάσουν στους πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη. Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε θερμά

τους μαθητές των σχολείων μας , καθώς και τους γονείς τους οι οποίοι παρά την κρίση και τις δυσκολίες που βιώνουμε τη σημερινή εποχή, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου μας για συγκέντρωση ρουχισμού και τροφίμων για τους πρόσφυγες και μετανάστες , εκφράζοντας   την ευαισθησία τους και την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες , οι  οποίοι ξεριζωμένοι και κυνηγημένοι από τον τόπο τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων προσπαθούν να ζήσουν μια νέα ζωή κάτω από απαράδεκτες και αντίξοες συνθήκες.
Τις  συναδέλφισσες και συναδέλφους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου συζήτησαν με τους μαθητές τους για την τραγωδία των χιλιάδων προσφύγων , τις δυσκολίες που περνάνε κυρίως τα μικρά προσφυγόπουλα και την  αλληλεγγύη που πρέπει να εκφράσουν για αυτά , συγκεντρώνοντας τον απαραίτητο ρουχισμό  και τρόφιμα.
Το Δήμο Γρεβενών που μας διέθεσε μέσο μεταφοράς και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους της καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών,   οι οποίοι βοήθησαν  να φορτωθούν και να μεταφερθούν τα συγκεντρωθέντα ρούχα και τρόφιμα στην Κοζάνη, για να παραδοθούν στους πρόσφυγες.
Τέλος το ΔΣ του συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών δηλώνει για άλλη μια φορά, ότι  ως Έλληνες εκπαιδευτικοί ανησυχούμε και αγανακτούμε, γιατί το πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών όχι μόνο δε λύνεται αλλά διογκώνεται, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και κυρίως προσφυγόπουλα να ταλαιπωρούνται περιπλανώμενα , αβοήθητα και δυστυχώς πολλά από αυτά να βρίσκουν φρικτό θάνατο ταξιδεύοντας με τα σαπιοκάραβα της εκμετάλλευσης , αναζητώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            Παλάσκας Κωνσταντίνος                                           Λιάμπας  Στέργιος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                    Γρεβενά, 22 /10/2015
                     ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ                                                

Ταχ. Δ/νση    : 6Ο  Δημοτικό Σχολείο                                               ΠΡΟΣ : ΜΜΕ
Ταχ. Κώδικας  : 51100   Γρεβενά                               
Πληροφορίες:  Παλάσκας Κων/νος,  Λιάμπας Στέργιος   
Τηλέφωνο     :       6936941181,           6979229550  
MAIL :              syllogos.dask.nip.grevenon@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας