Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, για έκτη συνεχή χρονιά, ανοιχτή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών.
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ένα υπέροχο πρωινό γνωριμίας με τον κόσμο των πουλιών, κατασκευάζοντας ξύλινες φωλιές, ζωγραφίζοντας και φτιάχνοντας από πηλό και χαρτί πουλιά, αλλά και ζώα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών καθώς και την συμμετοχή της εκπαιδευτικής ομάδας της κ. Ρίτας Γεωργαντά, οι οποίοι δημιούργησαν κατασκευές με εφημερίδες και ανακυκλώσιμα υλικά ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά.
    Στις φετινές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών συμμετείχαν 37 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και στόχος τους ήταν η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και για τις δυσκολίες και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και τις περιοχές διαχείμασης τους στη Μεσόγειο και την Αφρική. Στην Ελλάδα την συνολική εποπτεία των εκδηλώσεων είχε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου, ευχαριστεί θερμότατα τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.


ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΡΥΜΩΝ
ΒΙΚΟΥ- ΑΩΟΥ & ΠΙΝΔΟΥ

 Ασπράγγελοι  15/10/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας